Rosenborg e ikke deppa

"Spæll mæ" er et uttrykk som brukes av Rosenborgspillerne. Det var visst Gøran Sørloth som brukte det først. "Spæll mæ" er også navnet på den nye Rosenborg-cd-en.

Saken oppdateres.

-Det var Ola By Rise som sa at dette var et vanlig uttrykk blant fotballspillerne, og det er jo en fin tittel på en plate, smiler Gunnar Hordvik. Han er stolt over den første Rosenborg-cden som ikke gis ut i forbindelse med en cupfinale.

-Plata er ganske unik i forhold til konseptet for en fotballplate. Dette er ikke den vanlige "mål og rock'n roll-plata" som har vært normen. I stedet er det sanger som favner vidt. Det er nok sanger her som tiltaler alle i familien. Vi ønsket å dra inn en del nye, lovende artister og en del som er kjent fra før, sier Hordvik.

-En ting som er unikt med denne plata er at Ola By Rise har skrevet og fremfører en sang. Det er jo ingen som spør fotballspillere om å lage musikk til slike plater. Men det er jo ingen av dem som spør om vi skal spille fotball heller, humrer Ulf Risnes som har produsert "Spæll mæ".

-Ola By Rise gir oss et innblikk i hva som skjer på innsiden av Rosenborgmiljøet før og under en kamp, og det er jo litt spesielt, sier Hordvik.

Men sangen som startet hele arbeidet med plata er det tidligere Sola Johnsen, kjent som trommeslager fra DumDum Boys som har skrevet. "Den Lille Rosenborgsangen" er en punkete sang som er skrevet opp mot den rølpete supporterkulturen. -Sola sin sang er perfekt når Rosenborg vinner mesterligaen, humrer Ulf Risnes og krysser fingrene for at det skjer snart. Ikke bare var Solas sang den første som ble laget. Det er også den som har tatt lengst tid å få ferdig. -Vi brukte vel til sammen seks måneder på å få den ferdig. Det er utrolig mange som spiller på den sangen. Til sammen er det seks eller sju gitarister som har prøvd seg på den, sier Risnes. -Det finnes snart ikke en kjent rockegitarist i Norge som ikke har spilt på den sangen en eller annen gang, smiler Hordvik.

Og selv om korversjonen av Ingebrigtsen/ Flaknes Rosenborgsang ble nektet tatt med av opphavsmennene, synger hele Rosenborg med på kultbandet The Valley Boys "Den Gamle Grimen". Med herr Trondheim, Ole Dalen, som frontfigur har bandet fått hele RBK til å kore. Dessuten inneholder platen nye sanger fra Sanderfinger, Åge Aleksandersen, Mambokameratene og Soda.

Selveste Feskhandler Torske dukker til og med opp for å hedre byens fotballag. Selvfølgelig handler sangen om at Rosenborg taper, og heter "Vi e ikke deppa". - Favoritten på plata er nok Feskhandlern. Dattera mi på tre liker den, så jeg følger henne. Men hun synger "Vi e ikke puppa" for hun vet ikke hva deppa er, ler Ulf. Spennet på platen er som man skjønner stort. Selv Ensomme Are har laget sin spesielle hyllest til Rosenborg. -Den handler blant annet om å være på Lerkendal 16. mai og vær full, ler Risnes før han fremfører "RBKåt" komplett, med skingrende stemme og det hele.

Utgivelsen av en såpass etterlengtet plate til Norges beste fotballag markeres selvfølgelig behørig. I tillegg til tre videoer som er laget allerede, vil det være flere markeringer av plateslippet i Trondheim denne helgen. I morgen er det stort lanseringsshow utenfor Moholt Storsenter med flere av artistene. Etterpå fortsetter det før og etter kampen på Lerkendal på Bajazzo.

I pausen på kampen mellom Rosenborg og Lillestrøm, den siste før sommerferien, vil antageligvis tre av videoene laget spesielt for "Spæll mæ" vises på storskjerm. Men fortsatt har ikke Nils Arne Eggen fått sin egen sang.

-Han e med i min, om du bare tenke dæ om, sier Åge Aleksandersen.

På forsiden nå