Diverse artister: Spæll mæ!

Knepen hjemmeseier for den nye plata med Rosenborgsanger.

Saken oppdateres.

Diverse Artister :

Spæll Mæ! (Norske Gram)

Få musikalske konsept har produsert mer slitsom, tvilsom og slitesterk musikk enn fotballsanger. Her er omsider den nye plata med Rosenborgsanger. Den har vært omtalt som et slags alternativ til det RBKs musikalske hoffleverandører Flanke/Ingebrigtsen har levert av fotballrefreng de siste 10-15 årene. Grønsjkicket til Sola med kollega Kjartan Kristiansen fra DumDum, Kjernen og litt TNT m.fl. i "Den Lille Rosenborgsangen" og Sanderfingers energiske "Rsnbrg" er annerledes Rosenborg-sanger, mer rufsete rocka, mer 90-tall enn sanger før dem, selv om linjer som "Stensaas e hær, ingen savne Bergdølmo" tar litt av autoriteten fra sistnevnte. Totalt sett er plata mer tradisjonell enn som så, med ujevn miks fra skillingsvise til dancepop.

Åge Aleksandersens "Erik, Bent og Roar" er over samme varme, sentimentale lest som "Bilde tå'n Ivers", pent backet av Tre Små Kinesere. Ola By Rises "På Lerkendal" er en småfiks "inside"-tekst, men slentrende framføring svekkes av overarrangert refreng. Refrengene og riffene som vil bli stående herfra, er det nevnte til Sola m/ Kjernen, samt "RBKÅT" med Ensomme Are og DJ Apricosmos. Sistnevnte har et morsomt, fengende dancerefreng, men hadde vunnet mye mer på mindre prat, mindre radio, mer låt. At Soda får ødelegge Wembley-hymnen "Abide with me" på ei Rosenborgplate er bare uforståelig. Mambo Companeros er også nær selvmål med anstrengt trøndermambo hvor RBK låter som "LBK".

Av alle som ikke har mye til sangstemme på plata, lykkes overraskende nok Ole Dalen best, som en slags trøndersk Shane McGowan, selv om det ikke er opplagt hva skillingsvisa "Gammel Grime" med Valley Boys gjør her. Feskhandler Thorske serverer en grei låt som kunne ha vært på hans forrige plate, mens Gus Panser har en god melodi som kunne ha vært på en Tre Små Kineser-plate. Legg til fin reprise på Ulf Risnes m/Knutsen& Ludvigsen i "Den Jule Rosenborgsangen", og summen blir ei plate med få praktmål, få selvmål, litt annerledes, uten Joffa og med et par refreng som vil bli stående. Som fotballplate betraktet, er ikke det så aller verst.

På forsiden nå