Hymne til Rosenborgs kjerne

Det regner og i garderoben sitter tre av Rosenborgs kjernespillere, Erik Hoftun, Bent Skammelsrud og Roar Strand. I spillertunnelen står en namsosing og røyker, mens tre ikke fullt så små kinesere planlegger lagbilde.

Saken oppdateres.

Den nye Rosenborg-cden «Spæll mæ» kommer ut denne helgen, blant annet med en splitter ny sang fra Åge Aleksandersen om de tre spillerne som har holdt ut lengst med Nils Arne Eggen og Rosenborg. Det er derfor de tre fotballspillerne rusler rundt på den regntunge Lerkendalmatta. Ulf Risnes, Baard Slagsvold og Øysten Hegge er med og korer på sangen. Det er derfor de springer foran fotballheltene. Åge holder seg litt mer i bakgrunnen, selv om det er hans sang. Han er allerede utpekt som lagleder av de tre kineserne.

Tverr Åge

- En, to, tre. Smil!

NRKs produsent gir myndig ordre til popstjernene og fotballspillerne. Rockerne har fått viljen sin og det tas lagbilde som skal være med i videoen. Senere inne på Rosenborgbrakka klager Ulf Risnes på at han bare kjenner sønnene til gamle rosenborghelter. Kanskje er det derfor det er så viktig å få tatt lagbilde med noen av dagens fotballhelter?

Det er Ulf Risnes som har produsert «Spæll mæ», en plate med artister som Feskhandler Torske, Sanderfinger, Ensomme Are aka Proffaredaddy, Knutsen og Ludvigsen og Ola By Rise. Og altså Åge Aleksandersen.

- Det var svært få problemer med plata, men Åge var surr og tverr, humrer Ulf og kaster et flyktig blikk på herr Aleksandersen.

- Ja det va æ ja, mumler Åge tilbake, og så ler de begge to.

Ifølge Gunnar Hordvik, sjef på Norske Gram, er det mange artister som ikke har fått med sine bidrag. Selv produsent Risnes måtte se sin sang skjøvet inn som bonusspor på platen.

Plakater og fotballkort

Ute på Lerkendalmatta blir Erik, Bent og Roar instruert i høye kneløft. Rockerne ser sitt snitt til å ta ballen. Ulf, Øysten, Baard og Åge sniker seg til å score mål på Lerkendal. Så er enda en guttedrøm oppfylt. Herr Aleksandersen finner sågar ett favoritthjørne av måler der han setter alle straffesparkene. Idet vi tar farvel med Åge og kineserne er de på veg til en leilighet innredet med plakater og fotballkort. Og antageligvis skal det synges enda en gang. Det tar tid å spille inn video, men i løpet av helgen får nok store deler av nasjonen se den. Med blant annet lagbildet av Åge, kineseran og Erik, Bent og Roar.

Aleksandersens Ballklubb der Åge Aleksandersen er trener, mens ErikHoftun, Roar Strand, Bent Skammelsrud, Øystein Hegge, Ulf Risnes og Baard Slagsvold utgjør resten av laget.

På forsiden nå