Lokalt, ambisiøst og flott

Unguttene i Deflower imponerer meg kraftig med sin selvutgitte debut-plate «The Wonders of Fat».

Saken oppdateres.

Dette er fire karer som har noe å fare med. På hjertet har de sår, til tider storslagen melankolsk popmusikk med internasjonalt tilsnitt. Det er så godt å oppleve et band som ikke nøyer seg med å lage lettvint, pregløs dusinvare-rock, men som i stedet sikter høyt utover kjellerstadiet. Vokalist og gitarist Alexander Pettersen skriver stolte melodier med kvaliteter mange burde misunne ham. «Out of Style» må således være bortimot årets låt fra et Trondheimsband. Musikken minner mye om den som har blitt foredlet i Bergens rockemiljø i noen år nå, fra band som Corvine og Poor Rich Ones. Materialet er kanskje ikke jevnt nok til å fylle en hel cd med sanger i toppklasse, men det er flott at bandet er ambisiøse nok til ikke å seife med en singel eller ep.

Jeg tipper at Deflower er det neste Trondheimsbandet som vil vekke nasjonal oppmerksomhet. Bandet har releasekonsert på Avant Garden i kveld.

Tad Pole Tad Pole er en mer erfaren traver på byens scener. Med «Pole Position» befester de sin posisjon som et knallsterkt hardcore-band. Med gode låter, svulmende riff og spennende arrangementer er Tad Poles musikk som skapt for utagering i sene nattetimer. Bandet har sverget til en sober produksjon. Kanskje litt for snill og motstandsløs for noen, men likevel ikke uten kvasse klør. «Pole Position» er en jevnt over sterk og medrivende plate, og sammen med RIFU sørger Tad Pole for at den harde, kontante rocken ikke vil dø i Trondheim på en stund ennå.

Seven Oslobandet Seven har fått mange til å spisse ørene i det siste, og det hviskes om et nytt Briskeby, med hakket mer cred. enn storselgerne. Annette Gil har adskillig mer ekte sensualitet i sitt vokaluttrykk enn Lise Karlsnes, og er en viktig årsak til at «At The Sixes and Sevens» (Tuba) er blitt en så bra plate. Musikken er catchy og melodibasert, med skarpe gitar-kanter og kledelige analoge keyboards. Plata tjener også mye på sitt lett dekadente preg. Ikke alt på plata er like oppfinnsomt, og Seven trenger kanskje bittelitt mer tid før de virkelig er klar for knock-out. Men bandet har utvilsomt alt som skal til for å bli verdensberømte i Norge.

På forsiden nå