Seertall til himmels

Big Brother har slått selv de mest optimistiske forhåpninger om et seer-løft for kriserammede TVNorge. Den gedigne seersuksessen fanget interessen fra første dag, og foran finalen forventes nærmere en million tv-seere.

Saken oppdateres.

En femtedel av landets befolkning vil befinne seg foran tv-skjermene i morgen når finalen i Big Brother går av stabelen. Vi vil benke oss til i sofaen, inne en dunkel stue mens vårsola steiker og fuglene synger som gale i pur sommerglede, for å følge Anette, Anne Mona, Anita, Rodney og Lars Joachim under innspurten. Selvfølgelig er vi spente på hvem som blir stemt ut først og hvem som blir sittende igjen som den store vinneren, men det som trolig trigger oss like mye er reaksjonene; spenningen, tårene, gleden, utbruddene. For det er det som har engasjert folk mest - tårene til tøffingene Ramsey og Rodney, Per Mortens sinne, Rebekkas evne til å provosere alle rundt seg - kanskje like mye som sexen og dusjingen.

Daglig dose

Helt fra første dag har programmet skåret høyt på seermålingene. Og tilhengerskaren økte kjapt. Mange har hatt Big Brother nærmest som daglig «dop» de siste månedene. Høyste seertall hittil er 763.000 seere. Finalen vil samle en million foran tv-ruta, spår mediebyrået Initiative Universial Media.

Vi hadde tro på at Big Brother skulle løfte TVNorge dette halvåret, men ikke i vår villeste fantasi hadde vi trodd på en sik seersuksess for kanalen, sier direktør for mediebyrået, Arne-Inge Christophersen, til mediebyrået Propaganda.

- Dette er nesten utenkelig i internasjonal målestokk, i og med at vi har to sterke riksdekkende kanaler, legger han til.

Tv-kanalens egen informasjonssjef, Jens Petter Gjelseth, er noe mer nøktern foran finalen, og anslår antallet seere til et sted mellom 800.000 og en million. Uansett er han mer enn fornøyd med kanalens satsing på Store Bror-tv.

Programkonseptet har særlig truffet målgruppen 15- 39 år. Ratingen i denne gruppen har vært på 40 prosent. Særlig er det kvinner som har fulgt livet i huset på Fornebu kveld etter kveld.

Medietrøkk

Tabloidpressen har i høyeste grad har bidratt til den store oppslutningen. I morgen vil medietrøkket bli enormt mot deltakerne etter hvert som de slipper ut - eller blir nødt til å forlate huset. Det blir nok en lettelse å komme seg ut og møte noe annet enn omgivelsene de har tråkket rundt i gjennom de siste månedene. Men trøkket kan kanskje bli vel stort for noen og enhver, selv om deltakerne har vært konstant i rampelyset dag etter dag. Kameraer kan man tydeligvis venne seg til og ignorere, det å møte omverdenen ansikt til ansikt blir noe annet.

For den som får Big Brother-abstinenser fra fredag av, får trøste seg med at vi vil få møte Big Brother-balletten i alle kanaler de nærmeste dagene.

 
På forsiden nå