Kjernen jubler over ny plate

Rosenborgsupporterne føler seg harrystemplet i fotballmiljøet. Den nye Rosenborgplata har en yngre og friskere image de lenge har ønsket seg.

Saken oppdateres.

- Jeg vil nesten kalle dette et alternativ til Flakne og Ingebrigtsen-stilen vi har hatt i mange år, sier Roger Aabel, leder for supporterklubben Kjernen.

Han ønsker på ingen måte å kritisere det som er blitt gjort før, men sier at det er på tide med en ny stil som passer yngre fotballfans bedre.

- Vi har masse gode rockemusikerne her i byen. Nå får flere av dem være med å hylle klubben, slår han fast.

- Rundt omkring i Norge har vi nærmest blitt mobbet for Joffa-figuren. Andre oppfatter ham som en lederskikkelse i Trondheims supportermiljø, selv om han er på siden av det vi driver med i Kjernen, forteller Aabel.

Før cupfinalen 1999 oppfordret den daværende nestlederen i Kjernen, Tommy Iversen, til boikott av cupfinaleshowet i Spikersuppa. Showet var blant andre med Dag Ingebrigtsen, Torstein Flakne og Kenneth Lyng, alias Joffa.

- Striden har dødd ut litt nå. Rosenborg kjører sine arrangement, mens vi kjører vårt eget løp, sier Aabel.

Lørdag 16. juni blir det stor lansering på Moholtsentret før fotballkampen. Der skal artistene fra supporterplata delta, og Kjernen håper at de også blir å se på kampene framover.

- De har slått seg litt løs oppe på brakka nå; Ola By Rise stiller med egenskrevet låt, og koret gjør sitt. Vi har tro på de nye taktene klubben viser, sier han ivrig.

Roger Aabel bryr seg ikke så mye om Rosenborgkorets innspilling av Rosenborgsangen må vrakes fra cd'en. Han tenker mer på de nyskrevne låtene. Sola Johnsens bidrag skal kores av Kjernen og ryktene sier at sangen har hitpotensial. På supporterklubbens egen slippfest ble det skikkelig stemning. Folk rocket på bordene og kastet skjorta.

I Rosenborgkoret synger flere kjente skikkelser fra klubbmiljøet. Marit Bratseth, kona til Rune, er dirigent, og sportsdirektøren selv synger i koret. Far til Fredrik Winsnes, Stig Winsnes, er også med. Ellers består koret av ansatte og styremedlemmer i klubben. Få har hørt om dem før, men det skal ha vært en stor gjeng som kom til Ulf Risnes i platestudioet. Om de kommer på lanseringen, vites ikke ennå. Men korversjonen av Rosenborgsangen blir altså ikke med på plata.

På forsiden nå