Rosenborg- koret vrakes

Rosenborgsangen er spilt inn i mannskorversjon, men sangen blir ikke med på Norske Grams nye RBK-plate. Rettighetshaverne sier nei.

Saken oppdateres.

Dag Ingebrigtsen og Torstein Flaknes Rosenborgsang fra 1988 har i ren «Heftig og Begeistret»-stil fått ny sangprakt. Men når cd'en kommer i butikkene neste måned er ikke den nye versjonen med. Plateselskapet Norske Gram har ikke kommet til enighet med Ingebrigtsen og Flakne om bruk av sangen.

Sangerne er Rosenborgkoret. Et internt kor som består av ansatte og styremedlemmer i miljøet rundt Rosenborg ballklub.

Ingen nyinnspillinger

Dag Ingebrigtsen var tydelig irritert på Norske Gram da vi tok kontakt med ham før helga.

- Blir Rosenborgsangen deres med på den nye supporterplata?

- Ja, hvis de er supportere de som driver med det da. Jeg vet ingenting om den plata. Innspillingen har ingenting med meg å gjøre.

Ingebrigtsen sier at de to eierne er enige om sin holdning til sangen, men ønsker ikke å si noe nærmere om hvorfor de ikke ønsker at den blir brukt.

Heller ikke Torstein Flakne var særlig meddelsom rundt nyinnspillingen av Rosenborgsangen. Han mener det er en helt vanlig sak at de som har rettighetene til en sang blir spurt om lov til å lage nye innspillinger.

- Vi mener at 1988-innspillingen av denne sangen er så god at det ikke er nødvendig å lage flere versjoner av den, sier han.

Forkastet

Ulf Risnes har vært produsent for plata. Han forteller at Rosenborgkorets versjon tegnet veldig bra under innspillingen.

- Mannskorsang er blitt mer populært nå i kjølvannet av filmen, og det var artig å lage innspillingen, men jeg har skjønt det sånn at det er blitt noe krøll mellom plateselskapet og dem som eier sangen, og det er jo alltid synd, mener han.

Norske Gram er ikke særlig villige til å kommentere denne saken.

- Jeg vet ikke selv alt om hva som skal være med på plata og ikke, sier artistsjef Kari Thorvik. Kan vi ikke se nærmere på hva som er med og ikke når plata lanseres, ber hun.

Hun vil ikke svare på om de fortsatt er i forhandlinger med noen artister, men spør om vi ikke kan sette oss ned og gjennomgå lista over eventuelle forkastede bidrag når plata er helt ferdig.

Dag Ingebrigtsen og Torstein Flaknes Rosenborgsang fra 1988 har i ren «Heftig og Begeistret»-stil fått ny sangprakt. Men når cd'en kommer i butikkene neste måned er ikke den nye versjonen med. 

Dag Ingebrigtsen og Torstein Flaknes Rosenborgsang fra 1988 har i ren «Heftig og Begeistret»-stil fått ny sangprakt. Men når cd'en kommer i butikkene neste måned er ikke den nye versjonen med. 

 
På forsiden nå