I mål med minimøter

Solskjær og Myggen sa nei, men det finnes flere gode norske fotballspillere. I «Miniportrettet» på TV2 ser du seks av dem i møte med Mini.

Saken oppdateres.

Da han fotfulgte Jan Åge Fjørtoft satt latteren og praten satt løst; turen til Ørjan Bergs barndomsøy Femris utenfor Bodø gikk stillere for seg. Det var like lett å finne roen på fisketur med Bent Skammelsrud.

En av norsk fotballs desidert verste rappkjefter har faktisk evnen til å holde kjeft, han også - skal vi tro hans egne ord.

- Det er en ting jeg har lært ved å være artig, og det er at man ikke kan være artig hele tiden, sier en lunsjspisende Mini Jakobsen på telefon fra Oslo.

I kveld er Rosenborg-eksen klar med «Miniportrettet» på TV2. I løpet av seks onsdager skal han presentere like mange norske fotballspillere - på sin måte. Jan Åge Fjørtoft, Ørjan Berg, John Carew, Eirik Bakke, Bent Skammelsrud og Steffen Iversen.

Alle utenom Bakke har han spilt med. Sistnevnte har han spilt mot.

- Jeg har besøkt de mest profesjonelle spillerne i Norge.

- Det er vel et par til som kunne vært med?

- Ja, men Ole Gunnar Solskjær og Myggen sa nei.

- Hvorfor det.

- Solskjær hadde ikke lyst, Myggen ville helst slippe på grunn av kjøret som har vært. Slikt må man bare akseptere. Og respektere, synes Mini.

Han sier seg fornøyd med både utvalget og formen på miniportrettene.

- Dette blir en halvtimes underholdning, ingen dokumentar. Meningen er at folk skal sitte og smile mens de ser programmet, som også vil vise livet spillerne lever utenfor fotballbanen og treningsøktene, .

I går var Mini på møte i TV2, den tidligere fotballproffens arbeidsgiver frem til og med august 2001. I tillegg til «Miniportrettet» er han i kontraktstiden også med i Fotball X-tras ekspertpanel, dessuten kommer han til å kommentere flere kamper.

- Du kunne vel tenkt deg å gjøre mer tv?

- Javist. Seertallene avgjør det meste her i verden, men i utgangspunktet er jeg positiv.

- Er det for mye fotball på tv?

- Ikke i det hele tatt. Den som ikke vil se kan zappe videre, eller slå av og gå ut i skog og mark.

- Du er en travel mann?

- Jeg får alltids tid til litt golf.

- Og familien?

- Helgene skjermer jeg ganske konsekvent, vi reiser ofte ut til paradiset vårt i Åsenfjord. Jeg tar ikke flyet til Bergen og Fotball X-tra før nærmere halv fem søndag ettermiddag, bedyrer Mini Jakobsen, med minst like mange baller i luften nå som da han var måltyv i eliteserien.

Allestedsnærværende Mini Jakobsen dukker opp på TV2 også ikveld. 

Allestedsnærværende Mini Jakobsen dukker opp på TV2 også ikveld. 

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå