Big Brother - why bother?

I morgen sender Tv Norge første episode av virkelighets-tvs versting: Big Brother. Men er det egentlig noe å bry seg med?

Saken oppdateres.

I dag klokken 18.00 ankommer ti nordmenn den gamle flystripen på Fornebu. Før klokken 18.00 er de helt vanlige og ukjente mennesker - senere er de reality-kjendiser som for alltid vil være knyttet til Big Brother-konseptet. På dørstokken vil Arve Juritzen ønske velkommen med bredt glis. I det deltakerne lukker døren etter seg, kan de se frem til opptil 100 dager sammen med hverandre og ingen andre. De har aldri møtt hverandre før. Kontakt med slekt og venner er forbudt. Regelmessig kommer en av dem til å bli stemt ut av bunkersen. 28 kameraer overvåker hver minste bevegelse i huset og en mengde mikrofoner fanger opp alt som blir sagt. Tv-seerne kan følge det som skjer i huset i en daglig sending, og på internett kommer et utvalg av kameraene til å ligge ute døgnet rundt.

Ingen av dørene i Big Brother-bunkersen er låst. Men dersom du går ut kommer du aldri inn igjen. Har du først gått inn blir du heller aldri den samme igjen.

Velkommen til underholdning anno 2001!

På forsiden nå