Saken oppdateres.
Sammenlignet med tunge ulluniformer var dette en gave fra Gud, syntes amerikanerne og tok like gjerne med seg plagget over havet.
På 20-tallet ble ordet «T-shirt» trykket i «Merriam-Webster`s Dictionary». Under neste verdenskrig ble T-skjorta en standardisert del av den amerikanske hærens garderobe.
I 1951 sjokkerte Marlon Brando i filmen «A Streetcar Named Desire». Han rev av seg undertøyet og blottet sitt nakne bryst for et siklende publikum.
I 1955 ble T-skjorta skikkelig kul. I «Rebel Without a Cause» gav James Dean T-skjorta et nytt ansikt. Som symbol på den unge generasjonens trang til å gjøre opprør bidro John Wayne, Marlon Brando og James Dean til T-skjortas formalisering.
I løpet av 60-årene begynte folk å farge og trykke budskap på T-skjortene. Det oppstod flere sjangre innen T-skjorteverdenen.
På slutten av 60-tallet og ut i 70-åra begynte rock-and-rollerne å bruke plagget for alvor. De kunne tjene masse spenn ved å selge skjorter med sitt bandnavn på. Etterhvert kom idretten etter - de lisensierte T-skjortene. Plagget ble kommersialisert.
På 80- tallet tok det av på T-skjortefronten. 90-tallet likeså. Det finnes T-skjorter overalt, i all verdens farger, språk og størrelser.
En takk og en hyllest til amerikanerne.