Det har vært heftige reaksjoner på sosiale medier etter at køene tårnet seg opp foran serveringsbodene i Borggården under Thåström og DumDum Boys-konsertene lørdag kveld under Olavsfestdagene.

5500 personer var til stede under dobbeltkonserten, rett og slett for mye folk å ta unna. Etter å ha stått i kø en time for å gå på do og kjøpe øl, ga Elisabeth Sundseth opp.

Håpte på bedre

– Jeg tenkte å kanskje bruke ti minutter på dette, forteller Sundseth, som understreker at hun først og fremst kom for å se konsert, ikke drikke øl.

– Vi skulle bare ha tak i en øl.  Det er fint å være på konsert og å kunne bruke fasilitetene. Alle de tjue personene jeg kom sammen med var misfornøyde. Det var en veldig bra konsert, men vi fikk jo ikke med oss så mye.

Sundseth sier hun var forberedt på kaos.

– Men når man tar i mot over 5000 personer, må man forberede seg på det. Jeg håpte det ikke skulle bli sånn.

Trodde det holdt

Direktør for Olavsfestdagene, Randi Wenche Haugen, beklager sterkt at det ble sånn.

– Vi visste jo hva vi hadde solgt av billetter, og tredoblet kapasiteten på veldig mange ting. Vi trodde vi hadde tatt høyde for at det kom så mange, men det viste seg å ikke være godt nok.

Haugen forteller at det gikk greit i begynnelsen, før folk strømmet inn til DumDum Boys.

– Vi fikk også tekniske problemer med tappetårnene, noe som er ekstremt kjedelig i en slik situasjon. Vi er veldig lei oss for at noen ble stående for lenge i kø.

Evaluering i gang

– Er det i det hele tatt mulig å ta unna alle, med 5500 personer i Borggården en lørdag kveld?

– Ja, vi tror det er mulig. Frem til da hadde vi klart å ta unna, men akkurat den kvelden, med en del faktorer, toppet det seg. Det beklager vi veldig. Vi har allerede begynt evalueringen, sier Randi Wenche Haugen.