First Aid Kit var kanskje årets pstereofestivals beste booking.

Klara (19) og Johanna (21) Söderberg har gitt ut er av beste albumene  i 2012 med "The Lion's Roar", og har spilt på en rekke sentrale festivaler i Europa og Usa. Deres status har vært stigende i hele år.

Vi har sett dem gjøre store konserter i tette omgivelser. Men hovedscenen på Marinen, med seks tusen ukonsentrerte og feststemte trøndere -  hvorav bare et lite mindretall har et forhold til søstrenes lit tandre countrypop, og resten ventet på Kaizers Orchestra....  Kunne det gå bra?

Vi ante det verste mens vi ålte oss frem mot scenen gjennom kakkelet fra ymse syforeninger.Søstrene sang vakkert, men på de to første låtene hadde de ikke pondus nok til å nå gjennom andre enn fansene tettest inntil scenen.

Men på tredje låten "Blue" viste de to søstrene og deres ene medmusiker at kassegitar, keyboard og slagverk kam utgjøre en landlig form for powertrio. I løpet av de siste årene har det unge bandet fått solid live-erfaring. De vet hva som skal til, og den pyntelige harmonisangen måtte tidvis vike for utagerende musisering. Johanna nærmest maltrakterte brettet sitt på de mest intense solopartiene.

Men først og fremst står First Aid Kit for mykere toner. Nøkkelsangen i årets suksess er "Emmylou", hyllesten til countryrockens fineste duettpartnere, June Carter og Johnny Cash, Emmylou Harris og Gram Parsons.

De kan snart inkluderes i samme selskap selv. Det er en utsøkt nytelse å høre de to stemmene flette seg naturlig inn i hverandre. "Emmylou" ble selvsagt et klart høydepunkt på settet, sammen med deres versjon av Fever Rays "When I Grow Up" og den mektig tittellåten fra "Lion's Roar".

Alt i alt har jeg bare to innvendinger mot fredagskvelden konsert. De burde spilt mens sola fremdeles skinte og publikum var mer skjerpet, og de burde spilt et lengre sett.