Are Sende Osen: - Folk flest er gale!

Are Sende Osen utforsker nordmenns ville lidenskaper i sin nye tv-serie.

Galskap i lufta: Pål Hammar Rognøy tar med seg Are Sende Osen opp i paraglideren i serien «Normal galskap».   Foto: NRK

Saken oppdateres.

NRK presenterte i dag sitt høstprogram, og blant satsingene er Are Sende Osens nye tv-serie «Normal galskap», som har premiere i oktober.

Utgangspunktet for serien er tesen om at folk flest er gale, og Osen vil i løpet av serien besøke tilsynelatende vanlige nordmenn med uvanlige interesser og lidenskaper.

Blant hobbyene som utforskes er såpass forskjellige til som blant annet gambling, idoljakt, kroppsdyrkelse og paragliding.

Artister i kamp

Høstens store lørdagssatsing blir konseptet «Stjernekamp», som har premiere 8. september.

Her skal ti kjente, norske artister kjempe om å bli Norges beste entertainer. De vurderes av et ekspertpanel bestående av musikkjournalist Mona B. Riise og pop-produsent og tidligere artist Ole Evenrud , men til syvende og sist er det seerne som kårer vinneren.

Programleder er Kåre Magnus Berg, og deltakerne er Anneli Drecker, Tor Endresen, Nico D, Rita Eriksen, Rein Alexander, Sisi, Alejandro Fuentes, Tuva Syvertsen, Mariann Thomassen og Jenny Jenssen.

Reiser til røttene

I programserien «Hva har du i bagasjen» tar programleder Noman Mubashir med seg seks av våre kjendiser til landene der de har sine slektsrøtter. Blant annet reiser Mira Craig til USA, Linni Meister til Sri Lanka og Vendela Kirsebom til Tyrkia.

En av fjorårets største tv-begivenheter var maratonsendingen «Hurtigruten - minutt for minutt». Den følges opp i år med den noe kortere, men fortsatt ti timer lange direktesendingen «Telemarkskanalen - minutt for minutt». Sendingen finner sted førstkommende søndag.


Fest og countrymusikk

Høstens brede dramasatsing heter «Hjem», og beskrives som en «varm dramaserie for hele familien om lengsel og kjærlighet, fest og countrymusikk, usannheter og forsoning.»

Blant skuespillerne finner vil Kaia Varjord, Jannike Kruse og Heidi Ruud Ellingsen.

Det blir også nye sesonger av utenlandske dramasuksesser. Den danske krimserien «Forbrytelsen» går inn i sin tredje sesong i høst, mens det også kommer nye episoder av britiske «Downton Abbey».

«Gullrekka» består

Selvsagt er det ikke bare nyheter i høstens program. «Gullrekka», med «Beat for beat», «Nytt på nytt» og «Skavlan» består - mens Anne Lindmos talkshow «Lindmo» får fornyet tillit på lørdagskvelden. Lørdager blir det også gjensyne med «Løvebakken» med Øystein Bache som programleder.

For nostalgikere blir det et gjensyn med Trond-Viggo Torgersen, som i 1983 intervjuet 17 ungdommer om det å være ung i serien «Nesten voksen». I dag har han snakket med de samme 17, og spør om voksenlivet ble slik de trodde for snart 30 år siden.

Ung humor

Som vanlig blir NRK3 utprøvingskanal for nye, unge humorkonsepter. I «5080 nyhetskanalen» tar det satiriske nettstedet 5080 steget over på tv-skjermen, mens Erik Solbakken og Hasse Hope utsetter intetanende forbipasserende for sketsjer og stunts i «Karl Johan».

I «Leo & U-landslaget» tar talentet Leo Ajkic med seg tre innvandrerkompiser fra Somalia, Thailand og Cuba ut for å oppleve nordmenn i ulike sosiale settinger.Entertainere: I lørdagssatsingen «Stjernekamp» skal seerne kåre Norges beste entertainer blant en rekke kjente artister.  
    
      (Foto: NRK)

Entertainere: I lørdagssatsingen «Stjernekamp» skal seerne kåre Norges beste entertainer blant en rekke kjente artister.   Foto: NRK

Drama med countrysmak: «Hjem» er høstens brede dramasatsing, og handler om blant annet kjærlighet, fest og countrymusikk. Blant skuespillerne er Kaia Varjord (f.v), Jannike Kruse og Heidi Ruud Ellingsen. 
    
      (Foto: NRK)

Drama med countrysmak: «Hjem» er høstens brede dramasatsing, og handler om blant annet kjærlighet, fest og countrymusikk. Blant skuespillerne er Kaia Varjord (f.v), Jannike Kruse og Heidi Ruud Ellingsen.  Foto: NRK

Til røttene: I serien «Hva har du i bagasjen» tar Noman Mubashier med seg norske kjendiser til landet der de har har sine røtter.  
    
      (Foto: NRK)

Til røttene: I serien «Hva har du i bagasjen» tar Noman Mubashier med seg norske kjendiser til landet der de har har sine røtter.   Foto: NRK

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå