Stor gave fra Inger Sitter

Inger Sitter har gitt hele sin samling av egen grafikk til Trondheim Kunstmuseum. I tillegg kommer kunstnerens beholdning av skisser og tegninger.
- Dette er en fantastisk gave, en betydelig tilvekst til museets samling og en av de aller største donasjonene noensinne, sier direktør Randi Nygaard Lium.

Trondheim Kunstmuseum viet sin faste store sommerutstilling til Inger Sitter i fjor, og direktør Lium ser den store gaven i sammenheng med dette.

- Inger Sitter satte pris på å få en slik stor utstilling i sin opprinnelige hjemby. Siden har vi hatt fin kontakt, og i høst fikk jeg beskjed om at hun ville gi 30 av sine grafiske motiver til oss. Jeg måtte bare komme ned til henne i Frankrike og hente dem. Og da jeg kom til Antibes, der hun nå har slått seg ned, fikk jeg beskjed om at vi skulle få alt sammen, sier Randi Nygaard Lium, som anslår verdien på kunstgaven til fire-fem millioner kroner.

Permanent utstilling

I første omgang ble 87 trykk med hjem til Trondheim. Snart er en ny forsendelse på vei, slik at hele grafikksamlingen på ca. 130 motiver vil være på plass i museet. I tillegg kommer altså skisser og tegninger, slik at tilveksten i alt vil utgjøre drøyt 200 katalognummer, med en spredning i tid fra midten av 1940-årene og frem til i dag. I avtalen som er inngått, er museet også sikret eksemplarer av nye grafikkopplag som etter hvert kommer. Inger Sitter er stadig like aktiv som før, både som maler og grafiker.