Evelyn falt for trommen

Slagverkstjernen Evelyn Glennie har kjøpt en tromme som er laget i Trondheim og vil inkludere den i sitt personlige arsenal på omkring 1800 ulike slagverkinstrumenter.

Saken oppdateres.

- Kjempemorsomt. En fjær i hatten og en skikkelig humørpille for oss, sier trommeutvikler- og designer Trond Kopperud til Adresseavisen. Bedre attest for at produktet funker enn anerkjennelse og bestilling fra «selveste» Evelyn Glennie kan en nyetablert trommeprodusent knapt tenke seg.

Valgte selv

Trondheim Symfoniorkester linet opp en rekke ulike skarptrommer som verdensstjernen Evelyn Glennie kunne prøve og velge blant til konserten torsdag. Hun valgte Trond Kopperuds «Ruff»-tromme i gjennomsiktig, klar akryl.

- Jeg er nysgjerrig, sier Evelyn Glennie. Både som person og musiker. Hun er alltid våken for ting som er nytt, annerledes, innovativt og kreativt på musikk- og instrumentfronten. Tronds akryltromme pirret henne umiddelbart.

- Trommen har en «look» som umiddelbart fenger, men aller viktigst er selvfølgelig at den låter veldig bra. Kombinasjonen er helt topp, sier Glennie til Adresseavisen. Hun krever av en skraptromme at den har et stort dynamisk spenn. Hun må kunne spille veldig mykt og svakt på den, og hardt og høyt. Dessuten må trommen være «melodiøs», forklarer hun. Tronds tromme oppfyller kriteriene, og hun gleder seg til å utforske den videre.

Hun er full av lovord over Tronds kreative trommeprosjekt, og er glad for å kunne støtte opp om det.

Slår an

Trond Kopperud er selv frilanstrommeslager og jazzmusiker. I løpet av de siste par årene har han bygget opp en liten bedrift for design, utvikling og produksjon av akryltrommer i Trondheim under varemerket «Ruff». Det som for alvor hjalp ham i gang med prosjektet var et etableringsstipend fra Innovasjon Norge. Noe av det spesielle med Tronds trommer er at også festeanordningene for trommeskinnet er i akryl og ikke metall. Trommene har også noen spesielle finurligheter som det kan søkes patentbeskyttelse for. Selve trommesylinderene i akryl produseres i Fredrikstad, men trommene monteres og rigges i Trondheim.

Trommene har allerede begynt å slå an. Flere norske rocke- og jazzmusikere «ruffer», og både Kringkastingsorkesteret og TSO står på kundelisten. Trond lager trommer i ulike størrelser, i alle regnbuens farger, og vel så det. Om ikke lenge lanserer han også trommer i ulike fluoriserende farger. Da Evelyn Glennie hørte det, gnistret det litt ekstra i øynene hennes, så det kan tikke inn flere ordrer etter hvert . . .

 
På forsiden nå