Norunns overraskelseskveld

Da fylkesmann Kåre Gjønnes tok ordet, skjønte også Norunn Illevold Giske (70) at noe stort var i gjære: Først ble hun stum og blek, etterpå greide hun så vidt å stamme fram: "Jeg er overveldet".

Saken oppdateres.

To dager etter sin 70-årsdag fikk kor-Trondheims førstedame prisen for sitt lange og entusiastiske virke i sangens og musikkens tjeneste: Kongens Fortjenstmedalje i gull.

Måtte sette seg

Selv var kveldens hovedperson totalt uforberedt på utmerkelsen som skjedde etter at hun hadde dirigert seg gjennom et tett konsertprogram med gullstrupene i damekoret Embla og Trondheim Kammerkor. I to timer hadde hun ledet korene på sitt sedvanlige kraftfulle vis. Men da budskapet fra Hans Majestet Kongen ble fremført, måtte dirigenten som er så vant til å stå, be om lov til å sette seg. En medaljeoverrekkelse av dette slaget er heller ingen snargjort jobb. Fylkesmann Gjønnes brukte god tid på å framføre begrunnelsen for tildelingen - en begrunnelse som både byens universitet, korbevegelse og politiske ledelse står samstemt bak.

Familien til stede

Og idet fylkesmannen festet medaljen på brystet til 70-årsjubilanten braket applausen gjennom rommet. Også Giskes ektefelle Bjørn, barna Mari og Trond samt barnebarna Johannes (14) og Amanda (snart 3) var til stede.

Gjennom konserten priset Amanda mormor på sin måte som hjelpedirigent fra fjerde rad. Tydelig at de musikalske genene går i arv. Men så var det også mormorens favorittmusikk som sto på programmet på denne svært godt besøkte jubileumskonserten. Bare litt synd at publikummerne ble sluset ut før fylkesmannen fikk slippe til med sitt glade budskap. Svært mange av dem ville sikkert også ha applaudert med da gullmedaljen ble plassert på den populære dirigentens bryst.

 
        
            (Foto: Maria Gossé)

  Foto: Maria Gossé

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå