Par i whisky

Ragnhild Sandlund og Arve Lervik er byens fremste whiskypar.

Saken oppdateres.

Maltwhiskyforeningen førte dem sammen. Frieriet fant sted på et destilleri. Og til sommeren drar de på bryllupsreise til Skottland.

Single malt whisky er den store lidenskapen for paret fra Trondheim. Fire ganger har de deltatt på Speyside-festivalen. Speyside-regionen blir betraktet som selve hjertet for whiskydestillering i Skottland. Ferieturene blir stor sett tilbrakt i maltwhiskyens hjemland.

Ragnhild innrømmer at det var interessen for de edle dråpene som brakte dem sammen.

Sjekkeklubb

- Vi satt begge i styret for Norsk Maltwhiskylag i Oslo. Det er tydeligvis en bra sjekkeklubb, ettersom begge jentene fant hver sin gutt i styret.

Nå er begge engasjerte i maltwhiskylaget i Trondheim. Arve fridde til Ragnhild på et destilleri i Skottland. Under en middag med femti gjester til stede mottok hun gladmeldingen.

- Jeg ble overrasket der og da, men det var på tide, smiler hun.

Til sommeren gifter de seg, og bryllupsreisen er allerede planlagt. Whiskyparet starter i Edinburgh og har planer om å kjøre rundt i landet og blant annet delta på en whiskyauksjon. Målet er å besøke stadig nye destilleri. Skottland er ikke lenger fremmed grunn for de to.

Går alltid på rødt

- Vi har besøkt Skottland omkring to ganger i året den siste tiden. Vi liker hele kulturen og er nok blant få i Norge som har sansen for sekkepipemusikk. Og haggis er godt, slår Ragnhild fast.

Hjemme har paret rundt 180 flasker maltwhisky. På tur hjem fra utlandet går de alltid på rødt, og vanligvis har de rundt ti liter i bæreposene.

- Vi tar med så mye som det er tillatt på rød sone og satser på å kjøpe flasker vi ikke får anskaffet på Vinmonopolet, sier Arve Lervik.

 
På forsiden nå