Har stuntet ferdig

De har hatt nakne menn og en skog inne i butikken. Om to uker er det slutt.

Saken oppdateres.

- Vi er litt redd for at folk skal tro at det er en butikk som går konkurs, men det var meningen å legge ned nå, poengterer Therese Fische (27).

I ni måneder har kunstgalleriet/klesbutikken Et Stunt vært i live. Tanken bak var å skape et nettverk og salgssted for folk i kreative yrker, servere show og konserter du ikke får hørt andre steder. De har til alt overmål lyktes. Fische har sammen med Sigrid Bjørkum (23) og Johan Øvergård (22) utgjort tre femtedeler av styret i foreningen Et Stunt.

- Det er mange som har blomstret ut av dette; som Marianne Høst, forteller Johan som også har solgt inn sine egne t-skjorter til en annen butikk.

- Vi har hatt masse live-band, elektronika, nye utstillinger med trønderske kunstnere hver måned og diplomutstillingen til arkitektstudentene, oppsummerer Sigrid.

Butikkdriften har blitt CVmat og et springbrett for deltakerne. Men, det har vært tøft å starte butikk, det vil de ikke unnslå.

- Butikk i foreningsform, det tror jeg du gjør bare en gang i livet ditt. Det er forferdelig slitsomt, sier Therese og forteller om søvnløse netter.

Et Stunt har vært organisert som en forening, der medlemmene har betalt en medlemskontingent på 1000 kroner i måneden som dekket driftsutgifter og leie av lokale. Utfordringen for stunterne har vært å sørge for at medlemmene tjener penger på investeringen.

- Det ville vært mindre søvnløse netter og ansvar for å selge hvis det gikk ut over oss selv. Likevel, det fine med foreningskonseptet er at ingen taper penger, sier Therese.

En annen utfordring har vært plasseringen.

- Folk er ikke i shoppingmodus når de går forbi her, sier Johan.

- Jeg tror alle har stått i vinduet en gang og sett inn, før de tør å ta turen inn, sier Therese.

Kanskje var det den lysegrønne catwalken i inngangspartiet, kanskje hadde stedet bare noen fristende vinduer som gjorde det.

Men nå er det slutt. Nesten hele kvartalet skal rives for å gi plass til nye boliger og forretningslokaler. Initiativtakerne bak

Et Stunt reiser nesten alle fra Trondheim, etter å ha vist at kreative sjeler kan overleve i byen. To reiser til England, Therese skal til Oslo og Sigrun flytter til Stockholm eller Oslo. Bare Johan blir igjen.

- Det er litt dumt at vi reiser, nesten alle sammen, sier Therese.

- Vi får mailes, trøster Johan.

Tankene bak Et Stunt spinner videre på Bakklandet. I slutten av måneden starter Sukker, en ny foreningsbutikk med designere.

Aktuell: Et Stunt takker for seg med fellesutstilling. Hent en hvit A3 plate i butikken og gi ditt bidrag til utstillingsveggen. Butikken er åpen for siste gang i helga 23.-25. juni. Åpningstider: Torsdag og fredag: 11-18, lørdag 12-16. 30. juni blir det avslutningsfest med dj, band og smuglesning av Natt og Dag.

 
        
            (Foto: Vegard Eggen)

  Foto: Vegard Eggen

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå