Bjørne-boe på orgel-cd

Organisten Liv-Benedicte Bjørneboe har gjort den første cd-innspillingen på det nye orgelet i Levanger kirke.

Saken oppdateres.

I vår spilte Bjørneboe en konsert med egne verker i Levanger kirke. Etter konserten uttrykte orgelbyggeren Nils Harald Torkildsen håp om at nettopp denne musikken skulle bli gjenstand for den første plateinnspillingen på det knapt to år gamle, utpreget «romantiske» Torkildsen-orgelet.

Etter to intense opptaksdøgn i Levanger kirke, er innspillingen nå i boks. Bjørneboe står for alt orgelspillet. I tillegg har hun med seg sopranen Åse-Rakel Bøhn fra Skogn og solocellist Margrete Willassen Hegelund, trompetist Kjell Jønnum og oboist Jens Stoltenberg fra Trondheim Symfoniorkester. Produsent er ektemannen og domkantoren Oddbjørn Sæbø. Hvis finansieringen går i orden, har Bjørneboe håp om at plata blir lansert før jul i år.

Bjørneboes musikk er skrevet i en særpreget stil. Den har impresjonistiske trekk, minimalistiske elementer og er delvis inspirert av gregoriansk sang. Musikken hennes er ved flere anledninger framført i radio og tv, blant annet i forbindelse med fem tv-gudstjenester fra Bakke Kirke i Trondheim, hvor Bjørneboe har vært fast ansatt som kantor siden 1999. I noteforlaget Cantados liste over mest solgte verk, holder hun for tiden andreplassen.

Liv-Benedicte Bjørneboe har sin musikkutdannelse fra musikkonservatoriet i Trondheim og Conservatoire National de Région de Boulogne- Billancourt ved Paris. Bjørneboe har spilt en lang rekke solokonserter i Norge, Frankrike, Tyskland, Finland og Sverige.

 
På forsiden nå