Stålkunst preger ny E6

STEINKJER: Galvanisert og perforerte stålkonstruksjoner med løvtrær som inspirasjon møter trafikantene når ny E6 gjennom Steinkjer åpner denne uka.

Saken oppdateres.

Det er Jorun Kraft Mo fra Klæbu som har skapt kunsten som blir godt synlig både sørfra og nordfra i rundkjøringa i Figga. I fjor laget hun kunsten i rundkjøringa i den andre enden av byen.

-Mens det jeg laget nord for byen var litt mer maskulin og røffere i kanten, har jeg nå latt meg inspirere av det mer urbane og feminine. Derfor har jeg brukt løvtrær som utgangspunk i stålet som er galvanisert og perforert. Den er litt mer samlet og krumma i formen, forteller Jorun Kraft Moe.

Stort publikum

Kunstneren synes det har vært spennende å få forme og sette sitt preg på inngangsportene til byen Steinkjer. Hun synes det har vært to svære oppgaver som har gitt henne en stor mulighet.

-Kunsten er tydelig i landskapet og plassert slik at man ser den uansett hvor man kommer fra.

-Hva har den største utfordringen vært?

-Det at alt skal klaffe med dimensjonene samtidig som man må på ta hensyn til sikten i rundkjøringa. Kunsten skal jo helst ikke påvirke og blende trafikken. Kunsten skal ikke «lyse» slik at folk mister konsentrasjonen og det skjer ulykker.

Jorun Kraft Mo har laget kunst i rundkjøringer før, hun har blant annet satt sin signatur på rundkjøringa etter Bakke bro.

-Man får et stort publikum og de som synes dette er spennende nok kan jo bare kjøre flere runder, sier kunstneren, som gjerne tar på seg flere oppdrag med å gjøre veier i Norge mer interessante.

-Jeg er veldig godt fornøyd med det jeg fikk til i Steinkjer. Det fungerer, mener kunstneren Jorun Kraft Mo.

 
 
På forsiden nå