Lytternes favoritter!

Radiolytterne i Norge kåret i kveld Are og Odin til årets radionavn. - H-U-R-R-A! Hurra! Hurra! Hurra! kvitterte Odin over lydbånd på prisutdelingen i Oslo.

Saken oppdateres.

Etter at fagjuryene hadde delt ut priser i en rekke kategorier, der Are og Odin blant annet måtte gi tapt for NRK-kollega Kari Slaatsveen i kategorien for årets programleder, ble den nye prisen for Årets radionavn delt ut på Månefisken i Oslo fredag kveld. Radiolytternes favoritter var NRK P3s humorister Are og Odin.

- Programmet er preget av en fordomsfri blanding av oppdragelse, sladder, tullprat og popmusikk, der lytterne har måttet tåle både skriking, raping, tulling og krangling på en sjeldent vakker dialekt, sa kulturminister Trond Giske om sine medtrøndere da han delte ut den gjeve prisen til Are Sende Osen og Klaus Joacim Sonstad.

Karakteren Odin hadde tatt fri for kvelden, men overbragte sin takketale via et opptak der det essensielle budskapet var:

- H-U-R-R-A: Hurra, hurra, hurra!

Full frihet

Sende Osen og Sonstad takket alle som hadde stemt på dem, og takket ledelsen i NRK som har gitt duoen full frihet til å utvikle sine ablegøyer på lufta.

– Ingen har sjekket oss, ingen har kontrollert oss. Det har vi kost oss med i snart fire år, sa Sende Osen fra scenen.

Når lytterfavorittene gir seg ved årsskiftet, er det med Prix Radios kanskje gjeveste pris blant trofeene. Årets radionavn var eneste pris under Prix Radio 2005 der lytterne hadde stemt, i en avstemming arrangert i samarbeid med VG. Are og Odin slo ut en lang rekke nominerte som blant annet inkluderte Are Kalvø, Knut Borge, Tor Andersen, Sara N. Melby og Silje Stang.

Neste år skal Are Sende Osen og Klaus Joacim Sonstad jobbe i hvert sitt radioprogram i NRK P3.

NRK tok halvparten

I tillegg til publikumsprisen stakk NRK av med halvparten av de åtte andre prisene som ble delt ut.

Kari Slaatsveen på NRK P1 ble årets programleder. Hun vil være kjent for P1-lytterne fra både Kveldsmat, Englefjes og ikke minst Reiseradioen.

Årets radioprogram ble dokumentaren «Fra tre til fire til tre» som ble sendt på NRK P2 og handlet om et ektepar mellom en gravid kvinne og en kreftsyk mann. Programleder og produsent var Ragnhild Silke Brækken.

P4-sporten, med hovedprogramleder Øyvind Knutsen, sto for årets beste direktesending, mente juryen, som ble ledet av Yngvild Kiran. P4 fikk også pris for beste aktualitets- og nyhetsinnslag. Det var reportasjen «Mirakelgutten», som ble laget av André Winje Antzen.

Årets morsomste innslag på radio har Atle Antonsen stått for med innslaget «Leserinnlegg mot samer» i programmet Kommisjonen på Kanal 24.

Årets portrett eller feature-reportasje ble laget av Ole Jan Larsen på NRK P2 og handlet om finnmarksloven, mens Espen Thoresen Hværsaagod laget årets beste promo eller trailer for hans eget program på NRK P1.

Anders van Dahl på P4 ble kåret til årets radio-DJ.

 
        
            (Foto: Maria Gossé)

  Foto: Maria Gossé

§
Vis debatt
comments powered by Disqus
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå