Utforsker hemmelige ord

I Bergen ble det debattert heftig om forestillingen var en hyllest eller en kritikk av kirken. Nå har Ole Mads Vevle tatt med seg Jesu skjulte budskap til Trondheim.

Saken oppdateres.

Da enkeltmannsforetaket Ole Mads Vevle sist gjestet Teaterhuset Avant Garden, var det med sin brølende forestilling «But what{rsquo}s it all about» under Bastard performancefestival i vår. Nå er den dramatiske bergenseren tilbake med «The Secret Sayings Of The Living Jesus».

- Sist gang stilte jeg spørsmål og kom med tusen forskjellige svar. Dette er en naturlig oppfølging hvor jeg prøver å komme med positive svar, sier han.

Ifølge Vevle går forestillingen tilbake til teaterets opprinnelse, til de gamle greske mysteriespillene. Akkurat hva som kommer til å skje når enkeltmannsforetaket inntar scenen, er noe uklart. Ifølge myten oppdaget daglig leder nylig en skjult skrift med hittil ukjente utsagn fra Jesus. Trondheim er en av de første byene som får oppleve disse utsagnene.

- Dette er et oppriktig forsøk på å se bakenfor ordene og forstå hva det hele handler om. Jeg lar ham tale til meg og mine ansatte.

Stykket hadde urpremiere 21. oktober under Meteor 2005 i Bergen. Dette er tredje gangen forestillingen spilles, og mye tyder på at vi får se en ny versjon av stykket.

- Ingenting av det jeg holder på er avsluttet. Det er mitt mantra. Livet er ikke avsluttet, Bibelen er ikke avsluttet og nye evangelier skrives, prediker Vevle.

Han er kanskje mest kjent for kortfilmen «Love Is The Law» som vant publikumsprisen i Cannes i 2003 etter å ha blitt refusert ved kortfilmfestivalen i Grimstad.

AKTUELL: Enkeltmannsforetaket Ole Mads Vevle (Bergen) og «The Secret Sayings Of The Living Jesus» på Avant Garden onsdag 9. og torsdag 10. november kl. 20. Pris: 140/100. Legemliggjør det største av alle mysterier: {ndash} Vårt siktemål er ikke å være misjonerende, dette er noe vi forsøker å forstå sammen med publikum, sier Ole Mads Vevle.

 
På forsiden nå