Side om side med Tim Burton

Da den geniforklarte filmskaperen forlot salen, var det orkdalingenes tur.

Saken oppdateres.

Den verdenskjente regissøren av «Edvard Saksehånd», «Batman» og «Alice i eventyrland», Tim Burton, er ikke ukjent med de mørke kreftene i tilværelsen. Se bare på «Sleepy Hollow» og «Corpse Bride». Men i filmskaperne Gammaglimt fra Orkanger har han møtt sine overmenn. Så mørk materie som djevelutdrivelse har Burton aldri brynt seg på.

LES OGSÅ: Tror paven står bak eksorsistfilm.

Det ble klart under filmfestivalen Fantastic Fest i Austin, Texas forrige helg. Tim Burton hadde premiere på sin nyeste film «Frankenweene» fredag kveld. Ett døgn etter sto produsent Christian Falch og hans «The Excorcist in the 21th century» for tur.     

Godt mottatt

Filmen følger demonutdriveren José Antonio Fortea og er en tur inn i det mørkeste i menneskeheten, til dem som mener de er besatt av djevelen. Filmteamet Gammaglimt har fulgt Fortea verden rundt i hans virke som eksorsist.

LES OGSÅ: Vil vise eksorsistfilm i Nidarosdomen

Christian Falch forteller at filmen ble svært godt tatt i mot i USA.

- Det var full sal. Dette var første gangen vi testet filmen på et publikum, forteller Falch som sier at nervene ble høyspente.

- Man blir nervøs, på grensen til nevrotisk.

Heldigvis hadde de to norske filmskaperne i Gammaglimt lite å være bekymret for.

- Det var en deilig følelse da vi så at folk grøsset og lo på de rette stedene.

Intet stjerneliv

Til tross for suksessen, og at de deler plakat med filmstjerner, er det foreløpig lite glamour i filmkarrieren til Gammeglimt.

- Vi måtte selv finansiere reisen og hotellet i Austin. Kanskje Burton får noe penger, men ikke vi. Vi skal bare være glade for at vi slapp inn, sier Falch som sier han er heldig som har gode medhjelpere.

LES OGSÅ: Eksorsist med orkdaling på slep

- Vi fikk dekket utgiftene av Midtnorsk filmsenter og Norsk filminstitutt, som er festivaldistributøren vår.  

- Og det deiligste med å stå på festivalprogrammet?

- Det er en etterlengtet ferie. I USA har de mat- og drikkeservering i kinoene. Man kan bare slå seg ned og se film hele dagen, sier en fornøyd Falch.

Les mer om «The Excorsist in the 21th century» i tirsdagsutgaven av Adresseavisen.

I godt selskap: Gammaglimts film ”The Excorcist in the 21th century” hadde premiere dagen etter Tim Burtons ”Frankenweenie” under Fantastic Fest i Austin, Texas. Har poserer Christian Falch foran et av visningsstedene. 
    
      (Foto: MORTEN SKIPENES SMEDSRUD)

I godt selskap: Gammaglimts film ”The Excorcist in the 21th century” hadde premiere dagen etter Tim Burtons ”Frankenweenie” under Fantastic Fest i Austin, Texas. Har poserer Christian Falch foran et av visningsstedene.  Foto: MORTEN SKIPENES SMEDSRUD

Orkdaling Christian Falch har laget filmen «The Excorcist in the 21th century». 
    
      (Foto: MORTEN SKIPENES SMEDSRUD)

Orkdaling Christian Falch har laget filmen «The Excorcist in the 21th century».  Foto: MORTEN SKIPENES SMEDSRUD

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå