Dobbel nøttedose

Saken oppdateres.

OSLO: Årets påskenøtter starter i kveld NRK1 og TV 2. Komiker Espen Eckbo tror nok Roald Øyens påskenøtter på statskanalen er hardere å svare på enn dem han og resten av humorlaget vil ha publikum til å knekke.

- Det vil nok være mulig å svare på gåtene våre, selv om du står på afterski i fjellet og koser deg, sier Eckbo.

Ulike konsepter

I frieriet overfor tv-seerne er det ikke tvil om hva publikum bør velge, mener Roald Øyen. Både han og «TV 2-Nøttene» satser på å konstruere gåter som skal fylles i et diagram hvor seeren skal finne et løsningsord.

- Jeg vil si at vårt opplegg representerer et mer fullkomment diagram enn hva Eckbo har, så det svaret gir seg selv, spøker Øyen, og fortsetter:

- Det er to forskjellige konsepter og de sendes på forskjellige tidspunkt. Jeg synes Espen er veldig god, altså.

- Svarene hos oss skal være lettere enn hos Roald. Slik kan de som har fått selvtilliten knust tidligere på kvelden, svitsje over på TV 2 og føle at de henger med igjen, sier Espen Eckbo.

Komisk stjernelag

Han har med seg Kristian Ødegård, Robert Gustafsson og «Slå på ring»-gutta Erlend Klarholm Nilsen og Stein Johan «Steinjo» Halvorsen. Dessuten kommer Jenny Hemfjell, som har forsøkt å være med i Idol tre ganger.

- Vi har 14 minutter sendetid hver kveld. Noen ganger har det tatt litt av, så vi har hatt mye å redigere vekk, sier Eckbo.

- I tillegg til å lage en oppgave som skal passe inn i et sånt nøttebrett, så må vi prøve å dytte inn humor også. Det er ikke alltid så enkelt å få til en morsom sketsj som også egner seg til å romme et spørsmål og et svar, sier Espen.

Øyen holder seg til den sikre oppskriften som har fungert godt i flere år.

Espen Eckbo som Asbjørn ser du i kveld på TV 2.
På forsiden nå