«Nei, så norsk du er blitt»

I helga kan du høre «Svartingarna» på Lundamo.

Saken oppdateres.

Jobbforespørslene ryr inn, men de kan ikke spille en hel sang.

Sammen med sine pakistanske kompiser Ali og Mudasser, startet Zahid Ali dansebandet «Svartingarna». Vokalist Zahid er mest kjent fra TV 2-programmet «Rikets Røst, og etter noen få minutter på tv har de blitt dansebandhelter.

Eksklusiv konsert

Låter som «Tio tusen spermacellor», «Nei, så norsk du har blitt» og «Ut mot Svartehavet» har grepet de norske hjertene, og publikum vil ha mer. I helga får trønderne en forsmak på hva som kommer.

- Det er veldig eksklusivt, dette har vi ikke gjort noen andre steder. Vi er egentlig ikke et ferdig konsept, og nå skal vi for første gang spille live for publikum. Det blir en potpurri av forskjellige låter i 15-20 minutter, forteller Zahid Ali.

Zahid forteller at han får 10-12 jobbtilbud i uka. «Svartingarna» har blitt et populært band uten å ha gitt ut en eneste låt. De kan heller ikke synge, og knapt nok spille.

- Ennå har jeg ikke tatt sangtimene jeg ble lovet av produksjonsselskapet. For noen uker siden fant jeg ut at han som spiller keyboard ikke kan spille i det hele tatt. Så han skal ta pianotimer, bedyrer Ali.

Liker gullsmykkene

- Hvorfor startet dere et danseband?

- Vi har alle vokst opp med dansebandmusikk, og er veldig glad i musikken. Det er mange fine og bra låter ute på markedet, og hvis vi skal bidra med noe innen musikkbransjen, så er det her.

Ifølge Ali er danseband meget populært blant innvandrerne i Oslo.

- Det er de som kjøper flest plater av Ole Ivars. Tekstene er enkle å forstå, og så har artistene tunge gullsmykker og en stil som mange innvandrere liker å identifisere seg med, sier Ali.

Bandet skal først gi ut plate, før de setter seg i turnébussen.

- Men, vi har problemer med noen rettigheter til sangene. Det er ikke klart når rettighetsproblematikken løser seg, men det blir plate i løpet av 2006.AKTUELL: Svartingarna spiller til dans i Lundamo Samfunnshus lørdag mellom kl. 21.00 og 01.00.

 
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå