- Nå skal jeg feire med en brus

Joakim Røbergshagen fra Trondheim (11) er årets musiker.

Fiolintalentet Joakim Røbergshagen (11) ble kåret til årets musiker under Ungdommens musikkmesterskap. Her fotografert sammen med sitt idol Arve Tellefsen under Trondheim kommunale kulturskoles 100-årsjubileum i fjor.  Foto: Joakim Slettebak Wangen

Saken oppdateres.

Elleve år gamle Joakim Røbergshagen fra Trondheim gikk helt til topps under finalen i Ungdommens musikkmesterskap 2012 som fant sted i helga.

Yngste vinner

Rundt 100 av Norges dyktigste unge utøvere av klassisk musikk var samlet fredag og lørdag, og det var under lørdagens superfinale at Røbergshagen til slutt stakk av med seieren og den gjeve tittelen «årets musiker».

Det skriver Ungdommens musikkmesterskap på sin nettside.

Røbergshagen ble med det den yngste vinneren av musikkmesterskapet noensinne.

- Ikke forventet

Umm.no skriver videre at Røbergshagen ble belønnet med 50.000 kroner samt et lite dryss av spilleoppdrag og andre premier for sin flotte prestasjon under superfinalen. Pengene kommer fra Elisabeth og Knut Fures stiftelse.

– Dette hadde jeg ikke venta, synes ikke jeg hadde øvd spesielt mye på programmet jeg spilte her, sier Joakim Røbergshagen nøkternt, og legger til:

– Nå skal det feires med en brus, det har pappa lovet meg, sier Joakim Røbergshagen til umm.no.

Rukket mye

Unge Røbergshagen har rukket mye på sine elleve år. Han begynte på Trondheim kommunale kulturskole allerede som 7-åring.

Sist sommer fikk han tildelt «Drømmestipendet 2012», og han har de siste årene blant annet spilt solist med Trondheimssolistene og Trondheim Symfoniorkester.

Han har også opptådd under Stavern Kammermusikkfestival, Oslo Kammermusikkfestival og under Olavsdagene i Trondheim.

Spilt med idolet

Han har imponert de fleste med sin enorme innlevelse og store talent. Deriblant ett av 11-åringens store idol, Arve Tellefsen, som også tidligere har skrytt av det unge talentet til adressa.no.

- Joakim er inspirert av de samme idealene som meg. Han har gått tilbake til den gamle måten å spille på. Det er veldig fascinerende å høre at han utforsker den gamle måten å spille på der man forsøker å få en romantisk, mer personlig klang i fiolinen, uttalte Tellefsen.

Det har vært stort for Røbergshagen å samarbeide med idolet sitt.

- Da jeg begynte å spille fiolin fikk jeg en plate med ham som jeg hørte om og om igjen. Ett av målene jeg satte meg da var å få møte en stor musiker som ham, har Joakim Røbergshagen tidligere sagt til adressa.no.

«Stort talent»

Tellefsen oppdaget Røbergshagen for første gang i 2011 under Vinterspillene på Røros, og ble så imponert at han plukket ut den unge fiolinisten til å få være med å spille på Oslo Kammermusikkfestival i august i år.

«Han er et stort talent som spiller med imponerende modenhet og utstråling», skriver Oslo Kammermusikkfestival på sin nettside.

Men den største drømmen til fiolinisten er å få spille i Berlin.

- Jeg ønsker å spille på scenen i Berlin. Det er min største drøm. Jeg trenger å øve masse for å komme dit. Da trenger jeg å reise på noen kurs og noen mesterklasser, og jeg må skifte strenger og buehår, så klangen skal bli bra, skriver han i søknaden til Drømmestipendet.

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå