Første stipend til ambisiøs forfatter

- Det er artig at kommunen satser på byens litteraturmiljø, sa forfatter Carl Frode Tillers da han i går ble første mottager av Trondheim kommunes arbeidsstipend for kunstnere.

- For meg er det viktigste at dette stipendet gir meg en fast inntekt og muligheten til å konsentrere meg om skrivingen. Det er et ganske ambisiøst prosjekt jeg har gått i gang med, og det vil ta lang tid, mener Tiller.

Carl Frode Tiller mottok arbeidsstipendet på 150 000 for å jobbe videre med romantrilogien «Innsirkling».

- Jeg bruker mye av de samme grepene i «Innsirkling» som i min forrige roman, hvor jeg sirkler inn en person ved hjelp av mange andre fortellinger, sier Carl Frode Tiller. - Men så mye mer vil jeg ikke si ennå, for da mister jeg energien, foreløpig er dette bare mitt.

Tiller er allerede godt i gang med første bok, som etter planen skal komme ut i løpet av 2007. Hele trilogien tror han ikke han har gjort seg ferdig med før i 2009.

Den første romanen har handling lagt til Namsos, mens de to siste foregår i Trondheim, men Tiller nekter for at trilogien er selvbiografisk.

- Jeg vokste opp i Namsos og har bodd i Trondheim i ti år. Det er de to stedene jeg kjenner best, og derfor er det naturlig for meg å skrive om dem.