Første stipend til ambisiøs forfatter

- Det er artig at kommunen satser på byens litteraturmiljø, sa forfatter Carl Frode Tillers da han i går ble første mottager av Trondheim kommunes arbeidsstipend for kunstnere.

Saken oppdateres.

- For meg er det viktigste at dette stipendet gir meg en fast inntekt og muligheten til å konsentrere meg om skrivingen. Det er et ganske ambisiøst prosjekt jeg har gått i gang med, og det vil ta lang tid, mener Tiller.

Carl Frode Tiller mottok arbeidsstipendet på 150 000 for å jobbe videre med romantrilogien «Innsirkling».

- Jeg bruker mye av de samme grepene i «Innsirkling» som i min forrige roman, hvor jeg sirkler inn en person ved hjelp av mange andre fortellinger, sier Carl Frode Tiller. - Men så mye mer vil jeg ikke si ennå, for da mister jeg energien, foreløpig er dette bare mitt.

Tiller er allerede godt i gang med første bok, som etter planen skal komme ut i løpet av 2007. Hele trilogien tror han ikke han har gjort seg ferdig med før i 2009.

Den første romanen har handling lagt til Namsos, mens de to siste foregår i Trondheim, men Tiller nekter for at trilogien er selvbiografisk.

- Jeg vokste opp i Namsos og har bodd i Trondheim i ti år. Det er de to stedene jeg kjenner best, og derfor er det naturlig for meg å skrive om dem.

Holder høy kvalitet

Carl Frode Tiller har tidligere gitt ut romanene «Skråninga» (2001) og «Bipersonar» (2003), som begge har høstet gode kritikker. Han har også vunnet flere priser, deriblant Tarjei Vesaas' debutantpris, for sitt forfatterskap.

- Carl Frode Tillers arbeider holder høy kunstnerisk kvalitet, og han var klart best av de litterære kandidatene, sier Lisbeth Tangen. Hun sitter i komiteen som valgte ut de fem beste kandidatene blant 24 innsendte søknader.

Vil tilrettelegge for kunstnere

Trondheim kommunes arbeidsstipend for kunstnere er rettet mot unge kunstnere som bor og jobber i Trondheim.

- Mange kunstnere forlater Trondheim, og kommunen ønsker å snu dette ved å tilrettelegge for kunstnere i Trondheim, sier kommunaldirektør Gerhard Dalen. - Det er derfor vi i år har opprettet et stipend med en betydelig mengde penger, som en del av kommunens satsing på kultur.

Ordfører Rita Ottervik sa under utdelingen at hun håpet det nye stipendet vil tjene som videre inspirasjon for profesjonelle kunstnere i Trondheim.

For første gang: Forfatter Carl Frode Tiller (t.v.) ble i går den første mottakeren av Trondheim kommunes arbeidsstipend. Her blir forfatteren gratulert av kommunaldirektør Gerhard Dalen.
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå