Alle gode ting er tre

De som skal se Åge den 4. august får valuta for pengene.

Saken oppdateres.

Med på kjøpet følger ekstrakonserter med tre spesielt inviterte venner.

Og det er ikke hvem som helst som stiller på det som blir selve jubileumskonserten sommeren Aleksandersen feirer 30 år som soloartist.

- Jeg hadde tre førstevalg, og alle sa ja - selv om det er travle folk og det var litt vanskelig å få det til, sier en stolt Aleksandersen. Mikael Wiehe, Bjørn Eidsvåg og Katia Cardenal skal alle spille med Sambandet på konserten på Torvet i Trondheim torsdag 4. august.

- Det er tre artister jeg har veldig sansen for og som jeg har en sterk historie med, sier Åge.

Mikael Wiehe var hovedmann i svenske Hoola Bandoola Band sammen med Björn Afzelius. Det var bandet som fikk Åge til å se muligheten til å synge på morsmålet og å synge om ting som angår hverdagen til folk flest.

Åge hadde aller mest kontakt og samarbeid med nå avdøde Afzelius, men har hatt mye kontakt med Wiehe også. Blant annet har de to spilt inn en versjon av klassikeren «Jakten på Dalai Lama» sammen.

Eidsvåg på flyet

Bjørn Eidsvåg er en av de norske artistene Åge har tettest forhold til. Det har også spilt et par konserter sammen på Østlandet. Slektskapet er tydelig nå, men kontakten ble opprettet allerede på 70-tallet da de kanskje virket litt lengre fra hverandre.

- Det var meningen jeg skulle produsere et av hans første album, men det skar seg. Jeg var ikke akkurat ekstremt organisert den gangen, sier Åge.

Han husker godt første gang han snakket med Eidsvåg.

- Det var på flyet fra Oslo til Trondheim. Han satt bak meg, jeg hadde ikke hilst på ham før og hadde ikke lagt merke til ham. Det var et for jævlig vær, et av mitt livs verste flyturer. Det var uutholdelig skummelt. Da pikker han meg på ryggen og sa: «Jeg vet nå i hvert fall hvor jeg skal etter dette. Da er det vel verre med deg!»

Kjent fra Nicaragua

Katia Cardenal traff Åge mens han var i Nicaragua, dit hun nå har flyttet tilbake etter noen år i Norge. - Hun er en fantastisk artist, som jeg har vært så heldig å ha en del med å gjøre. Jeg hadde også ideen til hennes Prøysen-plate, sier Åge.

Han og gjestene har ennå ikke hatt tid til å diskutere repertoar, men det kommer til å bli en omfattende konsert.

- Bare våre vanlige konserter varer i over to timer, så dette vil ta tid, ler Åge.

- Kommer dere til å gjøre noe sammen på scenen alle fire?

- Det ligger vel i kortene at det blir noen konstellasjoner i tillegg til hver enkelt bolk. Men dette har vi ikke fått begynt å jobbe ordentlig med ennå, sier Åge Aleksandersen.

Sjef for Olavsfestdagene Per Kvistad Uddu er strålende fornøyd med at Åge og Sambandet har valgt å legge jubileumskonserten sin til Olavsfestdagene.

- Åge er en av de viktigste stilskaperne i Norge og en av dem som har bidratt mest til at rock regnes med som et kunstuttrykk. Det er en perfekt artist og konsert for oss, for publikum vil det sannsynligvis bli den aller viktigste konserten på årets festival, sier Uddu.

På forsiden nå