Trondheimsolistene og plateselskapet 2L er nominert i kategorien «Best Engineered Album». Grammy er ansett som verdens viktigste musikkpris og deles ut i Los Angeles søndag 10. februar i 2013.

- Det er helt eventyrlig, sier daglig leder Steinar Larsen i Trondheimsolistene til Adressa.no i 07-tida torsdag morgen.

Sto opp grytidlig

Han var oppe allerede i 05-tida for å sjekke nominasjonene, og scrollet seg raskt gjennom nominasjonslista. Han fikk lønn for den grytidlige morgenen.

- Vi er på vei til Værnes for å fly til Oslo i dag. Vi skal spille med Katzenjammer på «Senkveld», med Herborg Kråkevik på «Lindmo» og mandag skal vi være med på «God Morgen Norge». Midt oppi dette fikk vi vite om Grammy-nominasjonen. Det er fryktelig artig, stråler Larsen.

Nå er det i ferd med å bli tradisjon at Trondheimsolistene får en Grammy-nominasjon, og dette er sjette gang at trondheimsorkesteret står på nominasjonslistene.

Da Grammy-prisene ble delt ut i 2011, var de nominert i to klasser. For albumet «In Folk Style» kunne de stukket av med priser for «Best Surround Sound Album» og «Best Small Ensemble Performance».

To år tidligere var Trondheimsolistene og Lindberg til sammen nominert til hele tre priser for «Divertimenti», som ble gitt ut på blu-ray. To av nominasjonene var for lydproduksjon og lydteknisk arbeid, mens den tredje var i kategorien for beste ensemblespill under ledelse av Øyvind Gimse.

Til tross for alle nominasjonen har de ennå ikke vunnet den gjeve prisen.

- Syltrangt nåløye

Samarbeidet mellom Trondheimsolistene og produsent Morten Lindberg i 2L startet i 2006.

- Det er ekstremt å få så mange Grammy-nominasjoner. Man blir lagt merke til på en spesiell måte, sier Larsen, som ikke har stor tro på at prisen faktisk havner i Norge.

- Da måtte vi ha vært mye mer til stede i USA over tid. Det er uansett en ære å bli nominert og nåløyet er syltrangt, sier Larsen.

Han mener det er et løft for hele musikkbransjen i Norge at Trondheimsolistene og det lille plateselskapet 2L klarer å hevde seg i den tøffe konkurransen.

- Håkon Gullvåg har malt cover til utgivelsen også, og det er gøy at dette er den første nyutgivelsen i verden på 30 år. Gullvågs portrett kommer til sin rett i dette formaet. Det spesielle med plata «Souvenir» er at den har såkalt 3D surround-lyd, noe som betyr at den kan spilles av i ni separate høyttalere.

Denne høsten har Trondheimsolistene hatt et svært travelt program. De har blant annet spilt inn klassikeren «Fairytale of New York» med Katzenjammer.

Sangen ble opprinnelig utgitt i 1987 med The Pogues og Kirsty MacColl.

Trondheimsolistene er nominert til musikkprisen Grammy for sjette gang.
Innspillingen av «Souvenir» foregikk i Selbu kirke. Foto: MORTEN LINDBERG
Håkon Gullvåg har malt coveret til den nyeste platen.