- Vi synes det er utrolig kult at Trondheim er stolte av oss

Plateselskap fra Trondheim stakk av med NTNUs musikknæringspris.

Arne Slomann Johannessen (i midten) og Stian Denstad (til høyre) fra Riot Factory er begeistret over prisen. Til venstre programleder Nils Heldal.  Foto: MARI VOLD

Saken oppdateres.

I november ble det kjent at NTNU og musikkfestivalen Trondheim Calling har opprettet NTNUs musikknæringspris. Prisen skulle gå til «to aktører som har vært eksepsjonelle til å fremme trøndersk musikk gjennom sin næring det siste året.»          

Under åpningen av musikkfestivalen Trondheim Calling på Dokkhuset i Trondheim torsdag kveld ble det avslørt at plateselskapene Riot Factory og Kakao Musikk blir de første mottakerne av prisen. De to trondheimsselskapene kunne glede seg over 15 000 kroner hver i prispenger, og en stor anerkjennelse av jobben de gjør for trøndersk musikkliv.

- Dette var morsomt. Vi vil takke alle som stemte på oss, sa Arne Slomann Johannessen i Riot Factory.

Prisvinner Stian Denstad var like begeistret.

- Vi setter ekstremt stor pris på det her. Vi vil takke de 50-60 artistene som utgjør våre tolv band. Vi er stolte av å være fra Trondheim og vi synes det er utrolig kult at Trondheim er stolte av oss.            

Suksess på kort tid

I motsetning til priser som kun belønner kunstneriske kvaliteter, ønsker Trondheim Calling og NTNU spesielt å anerkjenne dem som er med på å skape næringsliv rundt midtnorske artister.

Sammen med blant andre Arne Slomann Johannessen, Andrew Anfinnsen og Jonny Hanger Von Humstad har Stian Denstad de to siste årene drevet plateselskapet Riot Factory. Det har i løpet av kort tid har slått som opp som et av de mest profilerte i vår region. Nasjonale og internasjonale suksesser som Highasakite, Pelbo, Bendik og Amish 82 er en av grunnene av grunnene til at Riot Factory seiret i konkurransen.

Denstad forteller at Riot Factory jobber utfra et ønske om å lage et selskap med fokus på kvalitet.

- Vi syntes det kom ut så usigelig mye musikk som ikke ga oss noe, og vi ville gjøre det vi kunne for å jobbe fram band som vi synes sto opp mot denne musikalske likegyldigheten, sier Denstad.

LES OGSÅ: Utvider Trondheim Calling

En varm kopp musikk

Den andre prisvinnere, Kakao Musikk, er et idealistisk musikkollektiv som gir ut vinylplater, arrangerer konserter og driver et nettsted med redaksjonelt innhold. Blant artistene det lille selskapet finner man artister som Sigurd Julius, Out of His Hands, Disko Slam og The Daily Hum.

- Det her er jo dritfett, sa plateselskapskollektivet som mønstret over et dusin medarbeidere på scenen torsdag kveld.

- Vi vil rette en stor takk til NTNU som satser på musikken i Trondheim. 15000 kroner er ikke veldig mye penger, men det betyr utrolig mye. Dette er en stor ære for et lite plateselskap.

LES OGSÅ: Offensivt trondheimsband på A-lista

Nominert av folket

Det var publikum som nominerte kandidater til musikkprisen fram til midten av desember. I starten av januar plukket en fagjury ut de fem finalistene, som folket deretter kunne stemme over - les mer her.

Til slutt var det juryen som bestemte hvem som skulle motta prispenger, heder og ære.

De øvrige tre nominerte til prisen var: Greener Productions, Larsville og Scenemann.

LES OGSÅ: Disse spiller under Trondheim Calling

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå