Spiller «Blissard» på Pstereo

Sommerens Pstereofestival avsluttes med at Motorpsycho spiller en av sine 90-tallsklassikere.

Syndig melankoli: Motorpsycho mener «Blissard» har et melankolsk sommerlig drag over seg, fjernt fra kulda som plager Kenneth Kapstad (t.v.), Reine Fiske, Bent Sæther og Snah når de nå øver inn låter til ny turné. 

Saken oppdateres.

– Vi har laget langt mindre festivalvennlige plater enn «Blissard», for å si det sånn, sier Motorpsychos Bent Sæther.

I august spiller nemlig Motorpsycho hele det 17 år gamle albumet under Pstereofestivalen. De avslutter festivalen lørdag kveld, og er tildelt 75 minutter til å spille plata - samt en og annen overraskelse fra samme tidsrom.

– Pstereo har ønsket at vi skulle gjøre noe sånt ei stund, men i år passet det veldig fint, sier Sæther, og sikter til Johan Harstads hyllestbok og den gedigne luksus-nyutgivelsen av albumet – begge sluppet i fjor høst.

Uten kauking

«Blissard» ble opprinnelig gitt ut i 1996, og fikk den utakknemlige oppgaven å følge opp Motorpsychokatalogens kanskje aller største klassiker, «Timothy's Monster».

– Du hører godt at den er fra 90-tallet, den har den indie-estetikken som kom i kjølvannet av grønsjen. Den er i stor grad barn av sin tid, samtidig synes jeg den holder seg godt sammenlignet med veldig mye annet som ble sluppet i 1996. Det var jo tida for britpop og Prodigy, minner Bent om.

«BLISSARD»-ANMELDELSE: Et overveldende dokument

BOKANMELDELSE: Motorpsycho på godt og vondt

To gitarister igjen

På «Blissard» var Morten Fagervik med som bandets andre gitarist, men siden 1996 har Snah traktert gitaren alene. Helt til april, når bandet får med seg Dungen-gitarist Reine Fiske på albumet «Still Life With Eggplant» (i videoen over spiller bandet Love-coverlåten «August», som er å finne på albumet) og den påfølgende europaturneen de nå holder på å øve til. Kanskje blir han også med som andre gitarist på Pstereo? Eller blir det musikerne som var med på orginialinnspillingene – som Deathprod, Morten Fagervik og Matt Burt?

Ingen ting er foreløpig avgjort, heller ikke låtrekkefølgen er gitt på forhånd. «Blissard» blir nemlig seigere og mindre fengende jo mer den nærmer seg slutten.

– Kanskje vi blir nødt til å snu plata helt på hodet, slik at folk kan hoppe og synge til slutt, sier Sæther.

Les et større intervju med Motorpsycho i dagens papiravis

På forsiden nå