TJVSTARTFESTIVALEN

Motor i toppgir

Ingen rust i Motorpsycho-motoren på Blæst natt til søndag.

Saken oppdateres.

Det var i grunn kun ett skår i gleden, da Motorpsycho gikk på ved midnatt. Ettersom Tjuvstartfestivalen sto som arrangør både for Danko Jones på Samfundet og Motorpsycho på Blæst samme kveld, var det annonsert at man skulle kunne rekke begge. Andpusten etter rekordforsøk på sykkel mellom nevnte steder, var det leit å oppdage at konserten var i full gang. På en annen side var det en stor glede å forsere folkemengden til tonene av «Starmelt/Lovelight». Og når «Sinful, Wind-borne» fra Blissard-skiva fulgte, kunne man ikke vært et bedre sted.

 Etter hvert tok konserten en helt ny vending. Vi fikk ingen av de typiske lange dronelåtene fra backkatalogen, som «Un Chien d{rsquo}espace» og «The Golden Core» i stedet hadde de bygd ut flere av de stramme låtene. Dermed fikk vi likevel de drøye, oppbyggende instrumentalpartiene som eksploderer i ekstase.

Da Motorpsycho spilte på Samfundet i vår, hadde de med seg Øyvind Brandtsegg på en slags digital vibrafon som var vanskelig å høre. Han var ikke med nå, og på mange måter var det befriende å oppleve bandet i rent trioformat. Bent Sæther (bildet) og Snah utfoldet seg fritt i drøye postrock-aktige partier, og sannelig har nytrommisen Jacco Van Rooy også blitt en helt fullverdig del av maskineriet. Og når trioen la jammingen til siden, fikk vi allsangvennlige hits på løpende bånd. «Hyena», «You Lied» og ikke minst «Waiting For The One». Og best av alt, de tok fram godlåta «Wearing Yr Smell» fra klassikerutgivelsen Timothy{rsquo}s Monster. Med den backkatalogen Motorpsycho besitter, er det alltid spennende å se hva de henter fram på scenen. Denne gangen var det ikke et eneste dødpunkt.

(Foto: Audun Hoem Hagen)

Foto: Audun Hoem Hagen

§
Vis debatt
comments powered by Disqus
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå