Håkon Kornstad blir NTNU-ambassadør

Saksofonist Håkon Kornstad blir utnevnt til «NTNU ambassadør» for 2013 og 2014. En særdeles spennende musiker av vår tid, mener juryen.

Håkon Kornstads sterke kunstneriske integritet kombinert med stor musikalsk nysgjerrighet gjør at han hele tiden er i utvikling, overrasker lytteren og setter et personlig preg på musikken, mener juryen om saksofonisten. 

Saken oppdateres.

Utnevnelsen innebærer at artisten får bruke den offisielle tittelen «NTNU ambassadør», og at han samtidig mottar et stipend på 50 000 kroner. Pengene skal benyttes til turnering og profilering, både av artisten og NTNU, skriver NTNU i en pressemelding.

Utnevnes lørdag kveld

Ambassadørordningen er et samarbeid mellom NTNU og Trondheim Jazzfestival der det hvert år utnevnes en artist eller et band som kan virke som en ambassadør for universitetet og jazzmiljøet i Trondheim. Det legges blant annet vekt på aktivitetsnivå, musikalsk CV, kunstnerisk nivå, antall band og internasjonal virksomhet.

Selve utnevnelsen finner sted lørdag kveld, før NTNU superlørdag i Dokkhuset.

Juryen har bestått av Eirik Lian fra NTNU, leder for Trondheim Jazzfestival Ernst Wiggo Sandbakk og musiker Bugge Wesseltoft. I begrunnelsen beskrives Kornstad som en særdeles spennende musiker av vår tid:

«Sentral profil i norsk jazz»

«Etter tiden på NTNU Jazzlinja har han vært en sentral profil i norsk jazz. Han har blant annet deltatt i bandet Wibutee og hatt sin egen trio. Han har tre soloalbum bak seg, samt en lang rekke samarbeidsprosjekt med noen av landets fremste jazzmusikere.

Håkons sterke kunstneriske integritet kombinert med stor musikalsk nysgjerrighet gjør at han hele tiden er i utvikling, overrasker lytteren og setter et personlig preg på musikken.

I den siste tiden har Håkon uredd hoppet inn i operaens verden. I godt voksen alder ble han tatt opp på Statens operahøgskole og i dag kombinerer han opera og moderne jazz. Han har debutert på Den Norske Opera, og i det meget spennende prosjektet ”Tenor Battle” er begrepet nyskapende uungåelig. Håkon presenterer her to ulike sjangre på en genial måte. Fantastisk brobygging og rekruttering.»

Et års virketid

Trondheim Jazzfestival administrerer ambassadørordningen i samarbeid med NTNU. Ambassadøren utpekes av en komité med medlemmer fra NTNU og Trondheim Jazzfestival, mens komiteen administreres av NTNUs Informasjonsavdeling. 

Virketiden er fra utnevnelsen finner sted og tolv måneder fram i tid. Selve tittelen, «NTNU ambassadør», varer evig og skal brukes aktivt i promotering også etter virketiden.


På forsiden nå