Petter Myhr blir ny direktør for Olavsfestdagene

Gir seg som direktør på Rockheim etter to og et halvt år.

  Foto: Glen Musk

Saken oppdateres.

På styremøte i Olavsfestdagene i ettermiddag ble det besluttet at Petter Myhr, nåværende direktør på Rockheim, blir ny direktør for Olavsfestdagene.

- Vemodig

Myhr sier at han er glad for denne sjansen, samtidig som det blir vemodig å forlate Rockheim.

- Hva er årsaken til at du slutter på Rockheim til fordel for Olavsfestdagene?

- Årsaken er at jeg er veldig glad i Olavsfestdagene som publikummer. Jeg tar aldri ferie under Olavsfestdagene, for da er jeg her. Jeg liker bredden - at det er stort spenn i musikk fra pop og rock til klassisk musikk og kirkemusikk. Vel så viktig er det som har med verdigrunnlaget og livssyn å gjøre. Olavsfestdagene handler om det som er viktig i menneskers liv. De skaper opplevelser som berører folk, og det er det jeg har vært opptatt av hele tida - som privatperson og i yrkeslivet. Jeg tror at jeg i denne jobben får brukt enda flere sider av meg enn på Rockheim, selv om jeg har stor interesse for populærmusikk-historien, sier Myhr til adressa.no.

Myhr har tidligere bakgrunn fra NRK, der han blant annet har vært ansvarlig for et livssynsprogram.

Myhr er likevel lei seg for å slutte i direktørstillingen på Rockheim så raskt.

- Det som er synd, er at denne muligheten dukker opp bare to og et halvt år etter at jeg begynte som direktør på Rockheim. Det var ikke artig å fortelle dette til staben i dag. Jeg har blitt veldig glad i Rockheim og staben som jobber der. Det er fantastisk flinke folk, og gode folk. Det er vemodig, men jeg føler meg trygg på at det er riktig å gjøre dette nå. Jeg gleder meg til å jobbe med den unike institusjonen som Olavsfestdagene er, sier Myhr.

Styret var enstemmig

Myhr tar over etter Randi Wenche Haugen. Hennes åremål i Olavsfestdagene går ut 31. august.

Per Ivar Maudal, styreleder i Olavsfestdagene, er svært fornøyd med ansettelsen.

- Jeg gleder meg veldig til å begnne å jobbe sammen med Petter Myhr. Vi er veldig fornøyd med at han sa ja til å ta over stafettpinnen etter Randi Wenche Haugen. Styret var enstemmig i å ansette ham, og det er gledelig at han er svært motivert for oppgaven, sier Maudal.

Det var 14 søkere på den offisielle søkerlista, og flere som ikke ønsket å stå på lista. I alt hadde styret 20 kandidater å velge mellom.

- Vi plukket ut seks, og alle var i utgangspunktet svært godt kvalifiserte, sier Maudal.

- Hva mener du Myhr kan tilføre Olavsfestdagene?

- Han har en kjent og grunnfestet verdiforankring som vi setter pris på . Han har erfaring fra NRK som kan bli nytig. Vi har som ambisjon å bli mer synlige nasjonalt. Myhr har også et godt rykte som leder, og vi er sikker på at han vil passe godt inn i det teamet vi er.

Petter Myhr har tre måneders oppsigelsestid, og kan sannsynligvis starte i Olavsfestdagene fra 1. september, like etter at Randi Wenche Haugen slutter.

Randi Wenche Haugen gir også Myhr gode skussmål.

- Petter Myhr er et flott valg. Slik jeg kjenner ham som gammel NRK-kollega, er han en mann med klar verdirefleksjon. Han har en tung faglig ballast både innen musikk og livssyn, dessuten har han kommunikasjonserfaring. Jeg tror at han vil være en god person til å bringe denne festivalen videre, sier Haugen.

- En kjernekar som vi vil savne

Terje Nilsen, plasstillitsvalgt og Audun H. M. Hagen, informasjonsmedarbeider på Rockheim, sier at mange tårer falt rundt bordet da de ansatte i dag ble informert om at Petter Myhr har takket ja til jobben som sjef i Olavsfestdagene.

- Petter tok over etter prosjektdirektør Arvid Esperø i januar 2011. I en utfordrende jobb, for et museum som stadig tegner kart over nytt terreng, har Petter stått frem som en tydelig og eksemplarisk leder, med en klar visjon – rett og slett en kjernekar, som vi alle vil savne. Vi ønsker Petter lykke til i Olavsfestdagene og gratulerer festivalen med et godt valg. Og før Petter slutter i august, skal vi gjennom mye moro med blant annet Hall of Fame, utstillingsåpning med Erik Tidemann og tegneserieutsmykning av brua Sjøgangen, sier Nilsen og Hoem i en kommentar.

På forsiden nå