Sang fra innsiden av Kina-ballong

Lasere og spesialeffekter i spektakulært show da sirkus Zevin de Crosten besøkte Rockheim.

Masker, dansere, laser, videoprojeksjon og stormtroopers ble effektivt krydder da Svein Røstens alter ego Zevin de Crosten spilte på Rockheim tirsdag kveld.  

Saken oppdateres.

Han gispet etter luft, Svein Røsten, da han krabbet ut av den enorme ballongen på Rockheim tirsdag kveld.

Selv om alt antakelig gikk helt etter planen, framsto stuntet likevel som smått dramatisk sett fra salen.

Anledningen var konserten med hans alter ego Zevin de Crosten, der et av høydepunktene nettopp var framføringen av den splitter nye låta «I Feel Lost» – fra innsiden av en enorm ballong bestilt fra Kina.

- Låta handler om ensomhet og det å være alene, så det passer bra å synge den her, sa artisten fra innsiden av ballongen, mens vi hørte luftpumpen bak scenen.

- Men jeg har begrenset med luft, så jeg er avhengig av å treffe noen på min reise, la han til.

Performance og sirkus

Et år etter at han sist spilte på Rockheim, var Røsten tirsdag tilbake. I fjor holdt han releasefest for debutalbumet «Sea Of Time», denne gangen prøvde han ut låter fra «If I Were Jesus» som kommer i august.

Med et solid band i ryggen bestående av TNT-gitarist Ronni Le Tekrø, keyboardist Roger Gilton, trommis Bård Petter Hovik, Sambandet-saksofonist Bjørn Røstad og medvokalistene Bente Smaavik og Chelsea Michelle Wold, tok han publikum gjennom en hektisk konsert der det ikke var spart på kruttet.

Selvlagede masker, laser, dansere, videoprojeksjon bak på scenen og nye antrekk for hver låt ble effektivt krydder i en konsert som framsto som en blanding av performance, konsert og sirkus.

Sang til Märtha

Han framførte blant annet en låt han hadde skrevet til Märtha Louise, «Angel Girl», skrevet etter at hun ga ut sin omdiskuterte bok om engler.

- Hvorfor skal hun ikke få være glad i sine engler? Jeg liker alle som brenner for noe, sa Røstad før han framførte sangen – flankert av dansende jenter i englekostymer.

Under låta «War» kom det stormtroopere fra Stars Wars på scenen, mens bildene bak musikerne viste brutale krigsscener.

Gjesteopptredener ble det også plass til, fra Børge Pedersen som sang låta «I Say Yeah» og Betty Johnsen som sang «Før Oss Fram».

Hyllet Bakken Døsvik

Sangen «You’re The Rose» tilegnet han nå avdøde Sugar Louise-gitarist Øystein Bakken Døsvik som han kjente personlig. Døsvik var til stede på fjorårets konsert, men døde i en drukningsulykke i fjor sommer.

Avslutningsvis fremførte Røsten tittelsporet fra sin kommende plate, mens han kravlet gjennom en tunnel laget av malt papp.

Røstad har bakgrunn fra blant annet dansemusikken på 70-tallet, med Lennart Gribb Band, og har også drevet med barneunderholdning.

 
 
 
 
På forsiden nå