Forfatter Anne B. Ragde fra Trondheim var juryleder da Cupido og Dagbladet skulle kåre en vinner i årets erotiske diktkonkurranse.

– Det å skrive erotikk er svært krevende. Det er så forbannet lett å falle i pornofellen. Jeg mener, det kan fort bli teknisk, fantasiløst og platt. Inn og ut. Det er ikke noe sexy med det, sier forfatteren til Cupido.

Nesten 500 dikt

Totalt kom det inn 498 dikt til konkurransen.

– Det var spesielt oppløftende at en så renommert forfatter som Anne B. Ragde viste slik engasjement og var så positiv til diktene som ble sendt inn, sier redaktør Tore Aasheim i Cupido i en pressemelding.

- Det som kanskje utpeker seg spesielt er hvordan folk blander erotikk og humor. Her er det leken frodighet i massevis, mener Ragde etter å ha pløyet seg gjennom bidragene.

Tørr ikke skrive dikt

Juryen har bestått av Anne B. Ragde (forfatter), Maria Børja (kulturjournalist i Dagbladet) og Tore Aasheim (redaktør i Cupido).

Ragde forteller at hun leser mye dikt, men at det aldri ville kommet noen diktsamling fra hennes egen penn. Hun innrømmer at hun aldri ville turt å skrive dikt selv. Hun har selv levert en del erotiske tekster til Cupido i sin spede forfatterkarriere.

Her finner du vinnerne i diktkonkurransen

Slakter «Fifty shades»

Mange har åpnet øyene for erotisk skjønnlitteratur etter at «Fifty Shades of Grey» ble en suksess, men Ragde er ikke imponert.

– Jeg har lest litt av det og jeg vil heller tygge spiker eller legge tunga på trikkeskinna enn å lese det der. Men, nå skal det også sies at jeg faktisk skjønner at mange synes det er bra. Det er fordi de ikke vet bedre, mener den frittalende forfatteren.