Jazzstipend til trondheimsmusiker

Trommeslager Håkon Mjåset Johansen er vinneren av Kongsberg jazzfestivals musikkpris 2013.

Foto: Kongsberg Jazzfestival / Magnus Stivi. 

Saken oppdateres.

Mjåset Johansen, som er født og oppvokst i Trondheim, mottok DNB-prisen på 300.000 kroner under Kongsberg Jazzfestival i dag.

Juryen sier i sin begrunnelse: «Årets prisvinner har i mer enn 15 år vært en sentral stemme i norsk jazz og har satt sitt markante kvalitetsstempel på en rekke band, konserter og plater».

- Tatt på senga

- Det er fint å bli lagt merke til. Det var en overraskelse da jeg fikk vite at jeg skulle få prisen. Jeg har vært nødt til å holde det hemmelig frem til nå, og har fått skryt for hvor flink jeg har vært til å gjøre akkurat dét, ler Mjåset Johansen.

- Beskjeden kom rett før jeg skulle spille konsert med Come Shine for første gang på flere år, så jeg var litt ufokusert under den konserten, for å si det sånn. Men det er artig å se tilbake på i ettertid.

Trommestikker og flyselskap

Mjåset Johansen har en travel sommer og høst foran seg, med spillejobber fra nord til sør i Norge og blant annet Asia med Urban Connection og Sør-Amerika.

Det blir også plateinnspilling i Stockholm med Come Shine.

- Hvordan skal du bruke prispengene?

- Jeg skal i hvert fall kjøpe nye trommestikker, og så har jeg en drøm om å starte flyselskap kun for trommiser og kontrabassister, spøker stipendvinneren.

Mjåset Johansen har sin utdanning fra jazzlinja ved NTNU. Han slo gjennom med gruppa Urban Connection, og er kjent for å delta i ulike musikalske konstellasjoner som Come Shine, Motif og IPA.

Det er andre år på rad at en trondheimsmusiker mottar prisen. I fjor ble den tildelt fiolinist og komponist Ola Kvernberg.

Håkon Mjåset Johansen under gårdagens festivalkonsert med Come Shine. Foto: Kongsberg Jazzfestival / Magnus Stivi. 

Håkon Mjåset Johansen under gårdagens festivalkonsert med Come Shine. Foto: Kongsberg Jazzfestival / Magnus Stivi. 

På forsiden nå