Randers-Pehrson ble operasjef

Agnes Randers-Pehrson (56), Oslo, er ansatt som sjef for Musikkteatret i Trondheim. - En solid fagperson med verdifull gründererfaring, sier styreleder Rita Ottervik.

Saken oppdateres.

Etter tre ukers hektisk innspurt har styret i Musikkteatret samlet seg om kunstnerisk leder for Norsk Kammeropera, Agnes Randers-Pehrson til den nyopprettede stillingen som operasjef. I dag takket hun ja til stillingen i Trondheim.

Den nye operasjefen er utdannet klassisk ballettdanser fra Den Norske Opera og Hamburgerische Staatsoper, og har filmregi- og tv-produksjonsutdanning fra New York. Hun har regissert, koreografert og drevet manusbearbeiding for Oslo døveteater, skrevet manus for Norsk Film og laget kortfilm for NRK Fjernsynet og har lang erfaring med opera, dels gjennom en rekke regioppgaver som frilans i Norge, Frankrike og Romania - og gjennom egen frioperavirksomhet.

I 1983 var hun en av de to stifterne av den frittstående institusjonen Opera Mobile, før hun fra 1994 etablerte Norsk Kammeropera der hun nå er kunstnerisk leder.

- Agnes Randers-Pehrson har en solid og meget bred faglig bakgrunn, sier en fornøyd Rita Ottervik. - Svært viktig for oss er også at hun har erfaring som gründer. Det kommer godt med her, hvor hun skal bygge Musikkteatret, forholde seg til alle samarbeidspartnerne og arbeide for at Musikkteatret setter seg på kartet som en viktig kulturinstitusjon i regionen.

På forsiden nå