Stor jazzpris til Kristoffer Lo

Tubaisten og gitaristen Kristoffer Lo får Norges største jazzpris og skal lage bestillingsverk til Moldejazz neste år.

Kristoffer Lo ble svært begeistret over å bli valgt som jazzstipendiat i Molde neste år. Han skal skrive ny musikk til Trondheim Jazzorkester.  Foto: JENS PETTER SØRAA

Saken oppdateres.

Sammen med samarbeidspartnerne Moldejazz og Midtnorsk Jazzsenter offentliggjorde Sparebank1 SMN i dag at 28 år gamle Kristoffer Lo blir neste jazzstipendiat.

Han får i oppdrag å lage ny musikk til Trondheim Jazzorkester. Banken gir 250 000 kroner til prosjektet. Bestillingsverket blir urframført under Moldejazz neste år.

En langvarig drøm

- Dette oppdaget har jeg drømt om lenge. Jeg har søkt i flere år, men er glad for at jeg ikke får oppdraget før nå. Jeg har en klar idé om hva jeg skal gjøre, sier Kristoffer Lo.

Han kommer opprinnelig fra Vestby, men har bodd i Trondheim etter at han fullførte studiene på jazzlinja ved NTNU. Ved siden av at han er en sentral mann i jazzmiljøet, blant annet i bandet Pelbo, er han også en svært aktiv rockemusiker i band som Highasakite.

Under Trondheim Jazzfestival i mai lagde han nye arrangementer av Dumdum Boys-låter for storband.

Rockekomp og vokal

Mye tyder på at jazzorkesteret får rocka musikk å bryne seg på neste år.

- Jeg vil ikke si så mye ennå, men jeg kommer til å gå på tvers av sjangrene, sier Lo.

Han vil ha med både full blåserrekke, rockekomp og vokalister og vil skrive egne tekster inspirert av forfattere som Charles Bukowski og William S. Burroughs.

I tillegg til de 250 000 kronene fra Sparebank1, bidrar Midtnorsk Jazzsenter med 200 000 kroner til forberedelsene. Jazzfestivalen gir like mye i honorarer og produksjonskostnader. Prosjektet får dermed en støtte på cirka 650 000 kroner og blir dermed Norges største jazzpris.

Jazzstipendiatet der en artist eller ei gruppe musikere får i oppdrag å skrive ny musikk til Trondheim Jazzorkester, har vært en fast ordning i Molde i fem år. Jazzstipendiat i 2013 var Albatrosh. Året før var det Marius Neset som skrev musikk til jazzorkesteret.

På forsiden nå