Skal frese opp rockefoten

Bjørn Eidsvåg har reist land og strand i Norge, men aldri vært på Tautra før. I kveld skal han og bandet fyre opp festivalgjengerne på Midt- Norsk Gospelfestival (MiG).

Til Tautra: Bjørn Eidsvåg kommer til Tautra og MiG i kveld. Han gleder seg til å besøke øya og kjenne på stemningen under årets gospelfestival. 

Saken oppdateres.

– Det er en i bandet som har vært på øya før, da, og han skryter veldig av den. Det skal visst være et fint kloster der. Vi er heldige som får reise rundt til vakre omgivelser, sier Eidsvåg.

Kristendom og rock

Det er lenge siden artisten har spilt på festivaler med en kristen profil. Han gjorde det ganske ofte før i tiden.

– Det er hyggelig å få gjøre det igjen. Så lenge det er en åpen og fri stemning og det ikke blir sånn klamt kristent, sier han, og presiserer at han setter pris på åpne festivaler som MiG, som lever etter et motto om lav terskel og høy takhøyde. Selv har Eidsvåg fått tildelt betegnelsen rockeprest, og MiG er en god blanding mellom kristendom, festligheter og musikk. Det at det ene ikke utelukker det andre, men at de heller kompletterer hverandre på et vis, har vært viktig for ham.

– Kristendommen spiller jo en viktig rolle i Norge, og det er bare positivt at disse bevegelsene lager festivaler med god musikk. Jeg vokste selv opp i et slikt miljø. Bibelcampen på Stavern var nok avgjørende for at jeg holder på med musikk i dag, mener Eidsvåg, men presiserer at slike miljøer ikke må bikke over ideologisk sett.

– Hvis for eksempel MiG hadde forlangt å se gjennom og godkjenne min repertoarliste før jeg skulle spille, ville jeg garantert sagt nei til å spille for dem.

Trøndelag i siktet

Eidsvåg har allerede planer om å avlegge et besøk i Olavshallen i Trondheim til neste år, som skal markere starten på et nytt kapittel musikkmessig, med nye låter. I tillegg er han i gang med å innlede et samarbeid med Trondheim Symfoniorkester, så Trøndelag står definitivt oppført på artistens kalender også i fremtiden.

Nå i sommer reiser Eidsvåg ganske kjapt videre etter at han er ferdig med å spille på Tautra. Det blir ikke mye tid til å oppleve øya fra andre steder enn på scenen. Likevel opptrer han igjen i Trøndelag i begynnelsen av august, da i Sletta kirke på Frøya.

– Slike små, mer intime oppdrag er noe jeg tar på meg med jevne mellomrom. Da er det kun det å spille solo som gjelder, da er det meg og gitaren, sier han, men understreker at han gleder seg til å vise frem bandet sitt under MiG.

– Vi skal finne frem rockefoten hos alle festivaldeltagerne, lover han.

Midt-Norsk Gospelfestival kl. 21 fredag.

Eline Bjerkan454 96 192eline.bjerkan@adresseavisen.noebjerkan

På forsiden nå