Tydalsfestivalen blir rocka

I glansdagene var det oppimot 20 000 besøkende på Gammeldansfestivalen i Stuggudal. Men det er en stund siden glans- dagene og i år endres konseptet drastisk.

Saken oppdateres.

I år blir det festival 13 og 14. juli, en rockekveld på fredag med blant annet The School og Hopalong Knut, og en litt bredere og mer familieorientert dag lørdag med Knutsen & Ludvigsen og Odd Norstoga.

Det jobbes med mange flere navn som blir offentliggjort etter hvert. Deler av planleggingen til det som nå heter Tydalsfestivalen gjøres i tett samarbeid med HS-festivalen, og Tydalsfestivalen deler Knutsen og Ludvigsen og Odd Nordstoga med festivalen på Frøya samme helg.

- Vi er jo ikke i noen konkurransesituasjon med dem. Så dette samarbeidet gir bare fordeler, sier Lars Lien (bildet), som driver studio i Stuggudal og har blitt involvert i planleggingen av den nye festivalen.

Festivalområdet er det samme naturskjønne ved vannkanten før en kommer til det som ble brukt til gammeldansfestivalen Ved Syltoppens Fot som gikk annenhvert år med Gammeldansfestivalen i Selbu.

- Vi ønsker å skape en festival der folk vil trives og med et program som bidrar med artister i et vidt spekter, sier Lien. Ved Syltoppens Fot hadde 20.000 publikummere på sitt meste, 2-3000 på sitt minste, og selv det laveste publikumsantallet vil være greit på den nye festivalen - selv om de håper og tror på et høyere antall folk.

- Og dette vil være en garantert badestampfri festival, ler Lien med tydelig adresse til Storåsfestivalen. På Storås leker de bønder, men her ER vi bønder!

På forsiden nå