Siste kveld med gjengen

Vokalist Tony Mills synger sin siste konsert med TNT i Borggården 23. august.

Avskjeden blir i Trondheim: Tony Mills, Ronni Tekrø, Diesel Dahl og Sid Ringsby utgjør det TNT som spiller sin siste konsert sammen i Borggården 23. august. 

Saken oppdateres.

Tony fra Birmingham har vært TNT-vokalist på tre album, i syv år – den lengste perioden i bandets lange historie med samme besetning. Men nå er det slutt.

Mills gir ut en singlehyllest til norske jenter og satser på solokarriere, og bandet skal finne igjen tilbake til den amerikanske Tony som frontmann. Men først skal Tony Mills avslutte TNT-karrieren med stil.

TNT spiller i Ålesund nå fredag og på Eidsvoll lørdag, før det hele avsluttes i Trondheim fredag 23. august, i dobbeltkonsert med Within Temptation i Borggården.

Greatest hits-konsert

–Vi spiller også ellers låter fra hele karrieren, men i Borggården finner vi frem ekstra mange gamle favoritter. Det blir en greatest hits-konsert, sier Morten «Diesel» Dahl – som skryter fælt av bandets form for tiden.

–Det er ikke bare vi selv som mener det heller. Vi har fått toppkritikker og flott respons fra publikum, sier Dahl.

Konserten i Trondheim innleder en minifestival i Borggården nest siste helg i august, med Within Temptation og TNT fredag, Kaizers Orchestra lørdag og Tre Små Kinesere og Katie Melua søndag.

–Borggården er en flott arena i Trondheim og vi gleder oss stort til å møte fansen i det som fortsatt er TNTs hjemby.

Jubileumskonsert på dvd

–Det blir både avskjed og fest. D.D.E spilte to jubileumskonserter i Trondheim, så det kan vel vi også, spøker Dahl med henvisning til den store 30-årsjubileumskonserten de spilte på Clarion-hotellet med Trondheim Symfoniorkester i fjor. Festkonserten blir utgitt på dvd nå i høst. Den innledet et år med mange store konserter. Bandet har holdt jubileumskonserter i Sverige, Danmark, Spania, England, Wales, USA og Bahamas i tillegg til festivaljobbene i Norge.

Tony Mills fikk en mye flottere avslutning enn man kan frykte da han opplevde hjertestans på Gardermoen i 2010.

–Han er i god form og får veldig bra respons på jobben han gjør. Det er på en måte fint at det ender her, mens ting går så bra både for ham og oss. Det er utrolig krevende å synge TNT-materialet i en og en halv time for en voksen mann. Det ble jo laget av folk i trange dongeribukser knapt ute av stemmeskiftet, ler Dahl.

Tony ut Tony inn, igjen

Tony Mills tok i sin tid over jobben for Tony Harnell, og nå er det sannelig Tony Harnell som igjen tar over stafettpinnen. Det vil overraske mange som vet hvor betent stemningen har vært mellom Harnell og resten av bandet, men det er mange kompliserte følelser som ble sortert ut i forbindelse med Harnells deltagelse i jubileumskonserten i fjor.

Det ryktes at Harnell dukker opp på Ulturkuka som Ronni Tekrø arrangerer på Toten 17. august, muligens da i duoformat med Tekrø. Dahl påstår at selv ikke han vet hva som eventuelt skal skje der.

Slutter med stil: Tony Mills (nummer to fra venstre) har aldri fått så mye positiv respons som vokalist som på de siste spillejobbene med TNT. Nå satser han solo. Avksjeds konserten i Borggården spiller han sammen med Sid Ringsby, Ronni Le Tekrø og Morten «Diesel» Dahl. 

Slutter med stil: Tony Mills (nummer to fra venstre) har aldri fått så mye positiv respons som vokalist som på de siste spillejobbene med TNT. Nå satser han solo. Avksjeds konserten i Borggården spiller han sammen med Sid Ringsby, Ronni Le Tekrø og Morten «Diesel» Dahl. 

På forsiden nå