Askil hyller «skolesekken»

Hør Askil Holms nyskrevne låt til Den kulturelle skolesekken her.

Saken oppdateres.

Låten og videoen - som du ser over saken - markerer åpningen av en ny sesong for Den kulturelle skolesekken (DKS), samtidig er den en feiring av DKS' tiårsjubileum.

I videoen opptrer Holm sammen med elever fra Steinkjer Montessoriskole.

- Bakgrunn for at jeg sa ja til å lage låten, er at jeg har turnert mye både med Rikskonserten og DKS. Det er ei låt som ser begge sider ved skoleturneer, og jeg prøver å formidle at dette er er en viktig konsertform. En veldig fin arena for kunstnere å prøve nytt materiale og bygge publikum, samtidig som det er en ærlig konsertform med et veldig kritisk publikum, forklarer Askil Holm.

Krevende publikum

Den kuturelle skolesekken er en nasjonal ordning som sørger for at alle skoleelever i Norge får oppleve profesjonelle kunst- og kulturuttrykk av alle slag, gjennom at kunst- og kulturaktører reiser rundt på skolebesøk. Sangen er skrevet i samarbeid med komiker Jon Niklas Rønning, de to samarbeidet også på Holms siste album «Ei ny tid».

- Det er viktig å la ungene oppleve og bli vant til konsertkultur. Det er et krevende publikum, men har du blikk for kommunikasjon og knekker koden, er det også veldig entusiastisk, forteller Holm, som siden DKS startet for ti år siden har holdt rundt 350 skolekonserter fra nord til sør.

Låtskriververksted

I høst skal Askil Holm reise rundt med sin nye produksjon «Låtmakerne» sammen med skuespiller Rulle Smit.

- Det blir både låtskriverworkshop og konsert. Vi skal få med elevene på å skrive, og vi skal sette sammen ferdige låter underveis, sier Holm. Produksjonen skal besøke skoler i Nord- Trøndelag i høst, mens turen kommer til sørfylket til våren.

- Forbilde for mange

- Vi er svært glade for at han har laget denne låta for oss, sier May Britt Lagesen, fylkesråd for utdanning og kultur i Nord-Trøndelag.

- Askil representerer en generasjon artister som har oppnådd mye i ung alder ved hjelp av hardt arbeid og talent. Han er også et forbilde for mange unge som går med en artistspire i magen, derfor synes vi det er fint at han som artist er med på å synliggjøre Den kulturelle skolesekken, sier Lagesen.

Du kan også høre sangen i strømmetjenestene Spotify og Wimp .

Hyller skolekonserten: Askil Holm har holdt 350 skolekonserter, og ønsker nå å hylle Den kulturelle skolesekken. 
        
            (Foto: Audun Hoem Hagen, Adresseavisen)

Hyller skolekonserten: Askil Holm har holdt 350 skolekonserter, og ønsker nå å hylle Den kulturelle skolesekken.  Foto: Audun Hoem Hagen, Adresseavisen

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå