Kveli satte standarden på byens største standupscene

Noe ujevn klubbkveld, med noen virkelige gode innslag og et til tider litt for snakkesalig publikum.

Espen Thoresen bød på freske fraspark i en vulgær og vilter innpakning på Olavs Pub torsdag kveld.   Foto: Anders Holstad Lilleng

Saken oppdateres.

Stand Up Trondheim kunne denne uken by på en spennende og variert line-up, godt ledet av konferansier Thomas Leikvoll.

På scenen er Leikvoll folkelig, inkluderende og varm, og går ikke av veien for å avsløre både menn og kvinners laster og hemmeligheter.

-Jeg leste i bladet KK at menn skal behandle kvinner som gamle kokeplater. Menn er mer som induksjonsovner, åpnet Leikvoll og fikk sakte men sikkert med seg et noe reservert publikum.

Best var han etter pause. Da hentet han fram den ville og virile, frekke og farlige Leikvoll, og serverte en sann fryd av en tekst om den gang han skulle intimbarbere seg for første gang. Fremføringen var timing, tempo og trøkk opphøyd i en hellig treenighet, og latterbrølene drønnet i salen. Innslaget om nachspielgitaristene var også veldig gøy.

Lo så tårene trillet

Kvelden skulle vise seg å være noe ujevn. Tempo var tidvis i overkant lavt, og man savnet litt mer trøkk fra scenen.

Første komiker ut var klubbens egen Jonas Stavnås. På scenen er han den trauste, litt naive nordtrønderen som inngår veddemål med moren sin om hvem som kan gå ned mest i vekt, noe som ender med forsøk på bloddoping og tappet blod i fryseposer. Teksten er morsom, men i skrivende stund blir framføringen litt for monoton. Med regi vil settet hans etter hvert kunne fungere meget godt.

Sigmund Kveli fikk opp tempoet. Her ble det vitset om livet i Lierne kommune, en kommune med flere bjørner enn kvinnfolk, og det ble holdt kurs for folk med flyskrekk, med det resultat at det trolig var flere som forlot Olavs pub med flyskrekk enn som kom dit. Publikum lo så tårene trillet. Vi får håpe klubbens unge håpefulle noterte flittig når Kveli stod på scenen. Han satte nemlig standarden for hvordan en gjennomarbeidet og poengrik tekst bør være.

Ellinor Christensen er et frisk pust i en sjanger dominert av menn. Ellinor er oppvokst i Bergen, kjapp i replikken og lar seg ikke pille på nesen. Hun er halvt norsk og halvt filippinsk, noe som skaper herlig selvironisk humor. Tidvis lavt tempo og litt for på kanten for noen, men godt mottatt av trønderpublikum.

Satire og fyllehistorier

Innflytter Torgeir Ødegaarden var nest siste mann ut. Teksten om flyplasser var herlig skrevet og fremført. Dette er tredje gangen undertegnede ser Ødegaarden. Han blir bare bedre og bedre, men gjerne litt bitrere tone neste gang.

Siste mann ut var Espen Thoresen, Nitimens mest utskjelte mann. Han er den rampete gutten i klassen som frøken antar er en enkel sjel med opprørstrang, men som kan servere deilig satire og freske spark til de som fortjener det i en vulgær og vilter innpakning. Best var den første halvdelen av settet hans. Mot slutten avtok satiren. Fyllehistoriene tok over. De var ikke like gøye. Men når Thoresen var god, så var han veldig god.

Sånn var også kvelden. Tidvis veldig morsom, tidvis litt for lavt tempo og for lite trøkk.

Og til tilskuerne som brukte showet til å drikke seg opp: Gå et annet sted. Torsdag forstyrret dere publikum og komikerne på scenen.

Vurdert av: Anders Holstad Lilleng

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå