Betaler 435 000 kroner for studiotid med Stargate

Datingnettstedet Sukker.no vant Stargate-auksjonen søndag kveld.

Sukker.no blar opp nesten en halv million kroner for en dag i studio med Stargate-duoen Tor Erik Hermansen (t.v.) og Mikkel Eriksen.  Foto: KIM NYGÅRD

Saken oppdateres.

435 000 kroner måtte datingnettstedet til slutt ut med for å sikre seg en dag i studio med stjerneprodusentene, ifølge NRK.

Det ble klart klokken 23.40 søndag kveld.

– Ikke planlagt

Morten Gulliksen i Sukker.no sier til NRK at budrunden ikke var planlagt.

– Jeg satt og så på TV-sendingen og tenkte at dette kunne være en smart ting å bruke penger på. Det er en god sak å støtte og i tillegg en fin mulighet til å eksponere seg litt på en morsom måte, sier han til NRK.

Sammen med medeier Morten Berg har han planer om både å bli med til New York samt å hjelpe til med tekstskriving.

Nå inviterer nettstedet til audition for å finne ut hvem de skal ha med til New York. De håper Stargate kan bidra med sang og melodi.

Stargate-duoen Tor Erik Hermansen og Mikkel Eriksen har produsert en rekke hitsingler for artister som Beyoncé og Rihanna. Nå sist produserte de Ylvis' «The Fox» som er blitt sett 144 millioner ganger på Youtube.

Mikkels mor har alzheimer

Pengene fra årets tv-auksjon går til Nasjonalforeningen for folkehelsen og deres arbeid med demenssaken. Mikkel Eriksens mor fikk diagnosen for 10 år siden, bare 50 år gammel.

– Det var et sjokk for hele familien. Man tror demens er noe som kommer når man blir gammel, og forbinder det med eldre og gamlehjem. Plutselig finner du ut at du kan få demens allerede når du er 50, og faktisk ennå tidligere. Jeg fylte nettopp 40 år selv, da begynner man å tenke, sier Eriksen til NRK.

– Når du er 50 vil du ikke trives på et hjem med gamle mennesker. Det er veldig viktig at det blir fokus på en voksende gruppe med yngre med demens. De trenger oppfølging og et annet miljø og andre løsninger og hjelpetilbud enn det som finnes i dag, sier han videre.

Han forteller at mye av den musikalske ballasten fikk han nettopp gjennom sin mor som jobbet som skuespiller og var svært musikkinteressert.

– Mamma jobbet som skuespiller i alle år. Vi hadde musikalsk barnehage hjemme da jeg vokste opp. At hun fikk alzheimer har stor betydning yrkesmessig for henne. Det er essensielt å huske tekster når du skal opptre. At hun ikke kan jobbe i en alder av 50-60 år har enorm betydning for henne personlig og familien rundt.

– Lite og ingen håp

Moren, på sin side, har taklet det å få diganosen veldig bra.

– Det er aldri noe sutring og klaging fra hennes side, men jeg skjønner likevel at det har vært kjempetøft å få den beskjeden.

Det tøffeste for familien, sier han, er å vite at det ikke finnes noen kur.

– Det finnes ingen medisiner som reverserer demens, eller får det til å stoppe opp. Det går bare en vei og det er nedover. Ved hvilken som helst annen sykdom er det et ørlite håp om at du kanskje kan bli frisk. Får du alzheimer i dag er det veldig lite og ingen håp, sier Eriksen.

I forkant av auksjonen sa Eriksen til NRK at det som vinner budet får bruke Stargate på den måten de vil. De kan spille inn sin egen låt, eller spille inn en låt Stargate har laget.

Pengene går til årets tv-aksjon, og i tillegg bladde Mikkel Eriksen opp 250000 kroner fra egen lomme.

På forsiden nå