Sjarmerende Albert Åberg

SPILL: Mange unger liker Albert Åberg, men mange unger liker snørr også, så det kan du ikke ta som et kvalitetstegn.

Saken oppdateres.

Albert bor i et Sverige uten Palme-traume og Lasermannen, et Sverige som dermed ikke lenger er et land, men en lykketilstand og duften av jordgubb. Det er rart, for dette er et norsk spill for iPhone, iPad og iPod Touch. Han har visst ingen mor, noe som forklarer hvorfor han er en klonet Mini-Me-versjon av pappaen sin.

Unge Albert vil ha hund, men hans innbilte venn Skybert har istedet en presang til ham, som dessverre ligger høyt oppe på en sky. Denne skyen når du opp til ved å bygge trehytta di høyere, men da trenger du planker.

Heldigvis kan du få planker om du hjelper pappa eller den temmelig creepy naboen med tjenester. Lager du sjokoladelapskaus med insektkrydder, forsvarer skatten mot pirater eller støvsuger hybelkaniner har du snart nok planker til en ny etasje. Og enda en. Og enda en. Og underveis kan du få hendige greier til trehytta di.

Klare tegninger, dyktige stemmeskuespillere og en tidvis knastørr humor gjør Albert Åberg-spillet til et sjarmerende møte. Kommer jeg noen gang til å spille det frivillig igjen? Aldri i verden. Bryr ungene i målgruppen seg om det? Ikke det aller minste.

Albert Åberg er et bevis på at du kan være skallet, kortvokst, lide av hallusinasjoner og ha en far som kler deg stygt, men likevel være populær. Det gir håp for oss alle.

 
§
Vis debatt
comments powered by Disqus
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå