Svevde fem meter over bakken i halvannen time

- Morsomt å se reaksjonen til folk når de så opp, sier illusjonist Lord Christian Wedøy.

Se illusjonist Christian Wedøy sveve over folkemengden i Nordre gate. Leservideo: Allan Hagen og Nima Darabi.

Saken oppdateres.

Det var natt til søndag Christian Wedøy fikk folk som gikk forbi Club Gossip nederst i Nordre gate i Trondheim til å se opp. Illusjonisten, som skapte begeistring da han deltok i TV 2-programmet «Norske Talenter» i 2012, sto plassert ved balkongen til utestedet, tilsynelatende i løse luften.

Se video av illusjonen øverst i saken.

- Folk som gikk forbi stoppet opp og tok bilder, og responsen var veldig bra. Jeg sto der fra kloken tolv til halv to, sier Wedøy, som med hjelp fra Allan Hagen, Nima Darabi og Hans Henrik Verpe fikk gjennomført stuntet.

- Vil ikke ødelegge mystikken

Illusjonen er et såkalt statisk stunt, og ble gjort i forbindelse med en promojobb for utestedet.

- Jeg vet om tre tilfeller i andre land hvor slik type levitasjon har blitt gjort, men så vidt jeg vet er dette første gang noen gjør det i Norge. Jeg har ikke sett noen tegninger av hvordan dette gjøres. Alle som har gjort dette før, har utviklet sin egen metode. Konseptet er å stå helt stille, sveve og støtte seg på veggen, eller balkongen i mitt tilfelle, sier Wedøy.

Hvordan det høytsvevende stuntet ble til, vil han ikke røpe.

- Det er ingen i dag som tror at noen kan fly, og sånn sett har det ikke noe å si om jeg røper det. Men jeg vil ikke ødelegge mystikken rundt illusjonen. Så fort man vet hemmeligheten, er det ikke like morsomt lenger. Det er en grunn til at det heter illusjon.

- Satser hardere

Tiden fem meter over bakken gikk med til å drikke kaffe og Red Bull samt å slå av en prat med de skuelystne på bakken.

- Noen stilte spørsmål, og da svarte jeg. Det morsomste med å stå der, var å se reaksjonen til folk når de oppdaget meg. Når man er ute og går ser man ikke vanligvis opp med mindre noen allerede gjør det.

Wedøy har flere oppdrag planlagt. 20. november skal han bistå kortmagiker Allan Hagen under hans premiereshow på Gossip, og han har tenkt å gjøre flere stunt rundt om i Norge i løpet av 2014. Han gjør fortsatt mer vanlige trylleshow, men mener folk og bedrifter har fått øynene opp for den slags illusjoner som ble utført natt til søndag.

- Planen for neste år er å få til store, spektakulære illusjoner annenhver måned. Jeg kommer til å satse mye hardere på dette fremover.

Illusjonist Lord Christian Wedøy fikk mye oppmerksomhet fra forbipasserende da han i halvannen time svevde fem meter over bakken nederst i Nordre gate. 

Illusjonist Lord Christian Wedøy fikk mye oppmerksomhet fra forbipasserende da han i halvannen time svevde fem meter over bakken nederst i Nordre gate. 

- Så vidt jeg vet er dette første gang noen gjør denne illusjonen i Norge, sier Wedøy. 

- Så vidt jeg vet er dette første gang noen gjør denne illusjonen i Norge, sier Wedøy. 

På forsiden nå