I vinter blir Tore Strømøy nok en gang å finne på NRK, men denne gangen med tv-serien «Sanger om Norge», melder Dagbladet.

– Jeg hadde behov for å si: «Se her, jeg har faktisk laga noe nytt. Jeg har gjort det på rent «trass». Så det ble bare to ukers sommerferie, sier Strømøy til Dagbladet.

Fra juni til september i år har Strømøy reist rundt i  Norge  og latt tolv artister vise frem steder de er så glade i at det har inspirert dem til å lage musikk. I hvert program skal Strømøy skal to artister presentere deres sanger og steder.

– Målet er at seerne skal kose seg. Og jeg tror nok det kan komme noen snufs i stua, at vi kan skape hjemlengsel hos folk som er utflyttede. Men jeg forventer ikke «Tore på sporet»-popularitet, at det skal gå rett til himmels, sier Strømøy til Dagbladet.

Åge og D.D.E. med

Blant artistene og stedene som skal besøkes er Namsos med D.D.E. og Trondheim med Åge Aleksandersen. I tillegg skal Hellbillies,Vazelina Bilopphøggers, Lars Lillo-Stenberg, Frode Alnæs og Reidar Brendeland være med. Øystein Dolmen og Gustav Lorentzens enke Alis skal også være med i en episode satt til Bergen, melder Dagbladet.

Fortsatt på sporet

Tore Strømøy begynnte i NRK i 1986. Fra 1991  jobbet han med TV,  og i 17 av disse årene har han jobbet med serien "Tore på sporet".

30. august i fjor kom beskjeden om at Strømøy skulle slutte i NRK. Strømøy begrunnet oppsigelsen med at han ønsket å gjøre ting arbeidssituasjonen ikke tillot ham å gjøre. NRK ingikk likevel en raskt leveranseavtale med Strømøy som blant annet sikret at programmet «Tore på sporet» skulle fortsette å gå på NRK. Til Dagbladet forteller Strømøy at han allerede er godt i gang med sesong ni av serien.

Tore Strømøy har jobbet med serien «Tore på sporet» i mer enn 17 år. Nå er han klar med et nytt programkonsept på NRK. FOTO: Kjell A.Olsen