Siden oppstarten i 1923 har jubilanten vært kjent for å ha dyktige musikere og dirigenter, mange som senere har utmerket seg profesjonelt.

Fredag samles alle korpsets 60 medlemmer for å gi publikum en storstilt festkveld i anledning jubileet.

Egenprodusert festforestilling

– Det er en jubiluemsforestilling der vi blander korpsmusikk med revyinnslag, storband og kor der vi står for alt. Vi har skrevet alt av tekster og har selv koreografert. Det blir en korpskonsert utenom det vanlige, lover Caroline Høydalen Omtvedt (23).

Katrin Marie Moksnes er regissør for forestillingen som blant annet byr på «El Camio Real», Farmers Markets «Tails of the unexepcted», «Superman», «Star Wars», Benny Goodmans «In The Mood» og «Weight of the world».

Ikke minst fremfører korpset sistesatsen fra «New Life» som komponisten Maurice Hamers arrangerte til ære for jubilenten til NM i janitsjar i mars.

NM høydepunktet

– Et bredt repertoar med god musikk, sier Høydalen Omtvedt, som i tillegg til å ha spilt altsaksofon i korpset siden 2009, sitter i styret og jubileumskomiteen.

Fredagens konsert har vært hovedfokus hele denne høsten. 1. desember spiller korpset adventskonsert på Rosenborg skole, og etter nyttår venter Hellsymposium, Trøndersk Mesterskap og årets høydepunkt: NM i janitsjar.

Bispehaugen Ungdomskorps har deltatt i janitsjar-NM hvert eneste år siden 1992, og ganske mange ganger også før det. Det gjør dem til et av korpsene i Norge med flest NM-deltakelser.

Rekrutterer studenter

– Det er mye aktivitet og vi blir stadig flere. Det kommer flest medlemmer om høsten når høyskolene og universitet starter, sier Høydalen Omtvedt. Gjennomsnittsalderen for korpset er 23 år, anslår hun, med yngstemann på 15, mens den eldste har passert 30.

Tomas Carstensen skal lede også denne konserten, slik han har dirigert korpset siden 2000. Carstensen er utdannet trompetist og dirigent fra Musikkonservatoriet i Trondheim.

Ennå billetter igjen

Billettsalget er allerede passert 300, men ennå er det plass til 200 flere publikummere.

– Det er alltid gøy å spille for full sal. Det blir en knallkonsert verdt å få med seg. Man vil ikke gå glipp av dette, sier Caroline Høydalen Omtvedt.

Bispehaugen Ungdomskorps spiller i Trondheim Spektrum, hall A fredag 15. november klokken 20.