Kringkastingsrådet: Greit med «kors-nekt»

Kringkastingsrådet mener NRK er i sin fulle rett til å forby kanalens nyhetsopplesere å bære religiøse symboler på skjermen.

Møte i Kringkastingsrådet mandag hvor den såkalte «korssmykke-saken» ble behandlet. Sylfest Lomheim og Mette Gundersen deltok i debatten 

Saken oppdateres.

Rådet hadde fått inn 46 klager etter at NRK gjorde det klart kanalen forbyr programledere i nyhetssendingene på TV å bære et smykke formet som et kors.

Spørsmålet ble til en sak da journalist Siv Kristin Sællmann ikke fikk lov til å ha på seg sitt kors-smykke på TV da hun var nyhetsanker på NRK Sørlandet.

Mange av klagerne reagerer sterkt på beslutningen og skriver at de føler seg støtt og provosert av «korsnekten».

Men Kringkastingsrådets leder May Helen Molvær Grimstads forslag om at NRK må kunne tillate bruk av religiøse symboler, fikk ikke tilslutning fra noen andre av rådets medlemmer da det ble behandlet mandag.

I sitt svar til klagerne presiserer nyhetsdirektør Per Arne Kalbakk at NRK ikke har noe generelt forbud mot å bære religiøse symboler på jobb. Han understreker likevel at det i nyhetssendingene på TV stilles større krav til nøytral fremtreden for programledere.

På forsiden nå